Εργατική Πρωτομαγιά: Συγκεντρώσεις και πορείες από τα συνδικάτα (video)

Νεα


Με απεργίες, στάσεις εργασίας, συγκεντρώσεις και πορείες, τίμησαν συνδικάτα και σωματεία την Εργατική Πρωτομαγιά, με αιχμή την ακρίβεια, διεκδικώντας καλύτερους μισθούς και συνθήκες εργασίας, αλλά και με έντονες αναφορές στον πόλεμο στην Ουκρανία.

(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ / EUROKINISSI)

Στην Αθήνα στην πλατεία Κλαυθμώνος συγκεντρώθηκαν ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΕΚΑ, Ομοσπονδίες και πρωτοβάθμια σωματεία, ο ΣΥΡΙΖΑ, μετανάστες και ο συντονισμός εργατικής αντίστασης, όπου μετά τους χαιρετισμούς που έγιναν, ακολούθησε διαδήλωση προς τη Βουλή.

Για «Δημοκρατική επαναρύθμιση εργασιακών σχέσεων, αυξήσεις μέσα από ΣΣΕ Δημοκρατία, ειρήνη, κοινωνική δικαιοσύνη», έκανε λόγο ο Γιώργος Γεωργακόπουλος Γραμματέας Οικονομικού της ΓΣΕΕ.

Ο πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ, Δημήτρης Μπράτης, δήλωσε μεταξύ άλλων: «Θέλουμε αυξήσεις στους μισθούς, μειώσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα, στο ΦΠΑ στα τρόφιμα για να μπορούν να ζουν οι ελληνικές οικογένειες».

«Μέτρα προστασίας εργαζομένων, κατάργηση αντεργατικών μέτρων», ζήτησε ο προεδρος του Εργατικού Κέντρου Αθήνας, Hλίας Γκιουλάκης.

Σε ανάρτησή του, ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρει:

«Θυμόμαστε. Τιμούμε. Συνεχίζουμε.
Θυμόμαστε τους αγώνες της εργατικής τάξης για τη χειραφέτησή της. Για μια κοινωνία δικαιοσύνης, στην οποία ο άνθρωπος θα είναι πάνω από τα κέρδη. Για τον σοσιαλισμό ως απάντηση στη βαρβαρότητα.
Τιμούμε εκείνους που θυσιάστηκαν για την πατρίδα και την κοινωνική προκοπή. Τους διακόσιους…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr