Επιχορήγηση επιχειρήσεων λόγω covid και μεγάλων φυσικών καταστροφών: Από 13/5 οι αιτήσεις – Οι προϋποθέσεις

Οικονομια


Αρχίζει την Παρασκευή 13 Μαΐου στις 12 το μεσημέρι, η κατάθεση αιτήσεων χρηματοδότησης για τη δράση: «Επιχορήγηση υφιστάμενων επιχειρήσεων που έχουν πληγεί από την πανδημία, σε περιοχές που υπέστησαν μεγάλες φυσικές καταστροφές».

Σύμφωνα με σχετική ανάρτηση στην ηλεκτρονική σελίδα του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων για το ΕΣΠΑ, όπου έχει δημοσιευτεί και σχετικό Infographic, υπενθυμίζονται τα εξής:

Η δράση στοχεύει στη διασφάλιση επαρκούς ρευστότητας σε υφιστάμενες επιχειρήσεις που έχουν πληγεί από την πανδημία, σε περιοχές που υπέστησαν μεγάλες φυσικές καταστροφές, καθώς και στη διατήρηση της συνέχειας της οικονομικής δραστηριότητας κατά τη διάρκεια της έξαρσης της νόσου COVID-19 και ύστερα από αυτήν.

Η παρεχόμενη επιχορήγηση της δράσης θα συμβάλει στην εξασφάλιση μέρους της απαιτούμενης ρευστότητας για την εκ νέου εκκίνηση των τοπικών οικονομικών δραστηριοτήτων, καθώς και στη διασφάλιση της συνέχισης της λειτουργίας των επιχειρήσεων, στηρίζοντας εμμέσως και τη διατήρηση θέσεων εργασίας.

  • Ο προϋπολογισμός είναι 26 εκατ. ευρώ (20 εκατ. ευρώ για μικρομεσαίες επιχειρήσεις και 6 εκατ. ευρώ για μεγάλες επιχειρήσεις).

Ωφελούμενοι της δράσης είναι επιχειρήσεις, ανεξάρτητα από τη νομική τους μορφή, που λειτουργούν νομίμως και δραστηριοποιούνται στις πληγείσες από φυσικές καταστροφές περιοχές.

Επιδότηση έως 18.000 ευρώ

Έως 18.000 ευρώ είναι η επιχορήγηση ανά ωφελούμενη επιχείρηση, η οποία θα χορηγηθεί ως κατ’…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr