Επιτροπή «Ελλάδα 2021»: Δωρέα 200.000 ευρώ στο Υπερταμείο για την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών (video)

Νεα


Ένα μεγαλόπνοο πρόγραμμα με ποικίλες εφαρμογές στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης χρηματοδοτείται από το πλεόνασμα του προϋπολογισμού της επιτροπής «Ελλάδα 2021».

Το έργο στοχεύει στη χρήση Big Data από τη μονάδα «ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ» του ερευνητικού κέντρου «Αθηνά» με στόχο το «κοινωνικό καλό».

«Είμαστε εδώ για να εγκαινιάσουμε τη συνεργασία του υπερταμείου με τον Αρχιμήδη, που θα αντιμετωπίζουν συγκεκριμένα θέματα που θα αφορούν το κοινό καλό, τον κόσμο» επισήμανε η πρόεδρος της Επιτροπής Γιάννα Αγγελοπούλου.

Συγκεκριμένα, με το ποσό των 200.000 ευρώ προς το υπερταμείο, χρηματοδοτείται η ανάπτυξη εφαρμογών από τη Μονάδα ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ του ερευνητικού κέντρου ΑΘΗΝΑ’.

«Με αυτές τις συνεργασίες θα αντληθούν δεδομένα απ όλες αυτές τις εταιρείες τα οποία θα επεξεργαστούν οι επιστήμονες στον Αρχιμήδη για να αντληθούν μέσα από τα δεδομένα λύσεις και συμπεράσματα για το πώς μπορεί πολύ απλά να γίνει καλύτερη η ζωή των ανθρώπων» είπε ακόμη η κ. Αγγελοπούλου.

«Θα είναι καλύτερη η εξυπηρέτηση των ατόμων με ειδικές ανάγκες και το υπόλοιπο κοινό, τις εταιρείες ύδρευσης και αποχέτευσης. Στα ΕΛΤΑ, ώστε να είναι καλύτερη η διανομή των δεμάτων. Έχουμε την τεχνητή νοημοσύνη η οποία θα μας βοηθήσει για να υπάρχουν εφαρμογές που θα μας βοηθήσει με καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών στο τέλος» σημείωσε από την πλευρά του, μεταξύ άλλων ο διευθύνων σύμβουλος του Υπερταμείου Γρηγόρης Δημητριάδης.

Σημειώνεται ότι το Ερευνητικό Κέντρο…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr