Επικίνδυνα «παιχνίδια» της Άγκυρας με απειλές Ερντογάν κατά πάντων

Νεα


Με την Άγκυρα να συνεχίζει την προκλητική ρητορική, η Αθήνα αναδεικνύει τις ανυπόστατες τουρκικές αιτιάσεις, με τον Νίκο Δένδια να παρουσιάζει σε φοιτητές του πανεπιστημίου του Χάρβαρντ τους χάρτες των τουρκικών διεκδικήσεων και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να επαναλαμβάνει ότι κάθε κίνηση της Ελλάδας εδράζεται στο διεθνές δίκαιο.

«Αυτός είναι ένας τουρκικός χάρτης. Βλέπετε που είναι η διαχωριστική γραμμή…Βλέπετε ότι η Κρήτη είναι επίσης όλη με κόκκινο χρώμα. Τώρα αν η Τουρκία ξεκινάει από αυτή την άποψη, πως θα μπορούσαμε να έχουμε μια καλή συνεννόηση με την Τουρκία;» αναφέρει ο Νίκος Δένδιας.

Ν. Δένδιας: Οι ελληνικές προτεραιότητες έχουν βασικό γνώμονα τον σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο

Στη σύντομη ανάλυσή του ο κος Δένδιας κράτησε στα χέρια του και εικόνα που δείχνει τον Τούρκο πρόεδρο μπροστά από χάρτη ο οποίος παρουσιάζει τη μισή Ελλάδα ν’ ανήκει στη γειτονική χώρα.

Ο Τούρκος πρόεδρος πάντως αν και αναφέρεται στη Συρία κατά την διάρκεια ομιλίας του, αφήνει την απειλή να αιωρείται κατά πάντων.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν λέει χαρακτηριστικά: «Σύμφωνα με τις προτεραιότητες ασφαλείας της χώρας μας, θα συνεχίσουμε αυτές τις επιχειρήσεις με τον δικό μας σχεδιασμό. Όπως λέμε πάντα, “μπορούμε να έρθουμε ξαφνικά μια νύχτα” και μπορούμε να έρθουμε οπουδήποτε. Η διαφορά μας από τους άλλους είναι ότι δεν έχουμε βλέψεις στη γη ή την ενότητα κανενός. Εργαζόμαστε μόνο για τη δική μας ασφάλεια και την ασφάλεια των…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr