Επιδότηση ρεύματος: Ανοίγει η πλατφόρμα – Οι δικαιούχοι, η διαδικασία, ερωτήσεις και απαντήσεις (video)

Οικονομια


Μετά τις 14 Ιουνίου αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για την επιδότηση ρεύματος με καταληκτική προθεσμία για τις αιτήσεις την 30η Ιουνίου σύμφωνα με το ΦΕΚ που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Όταν κάποιος έχει πληρώσει ήδη 2 και 3 χιλιάδες ευρώ στους λογαριασμούς ρεύματος, η επιστροφή έως 600 ευρώ που θα του γίνει δεν επαρκεί για να καλύψει την διαφορά, δεν σώζεται η κατάσταση, είπε μιλώντας στην ΕΡΤ ο πρόεδρος ΙΝΚΑ Γιώργος Λεχουρίτης.

Το πρόβλημα είναι ότι υπάρχουν πολλά νοικοκυριά στα οποία κόβεται το ρεύμα γιατί έχουν απλήρωτους λογαριασμούς. Οι πάροχοι πρέπει να βάλουν λίγο νερό στο κρασί τους και να μην δίνουν σωρηδόν κι αδιακρίτως εντολές στον ΔΕΔΔΗΕ για διακοπή ρεύματος είπε.

  • Έχουμε περιπτώσεις υπερηλίκων που τους κόπηκε το ρεύμα και μετά από παρέμβαση του ΙΝΚΑ επανασυνδέθηκε, είπε.
  • Μέχρι την οριστική εκδίκαση της υπόθεσης, εάν η Ρήτρα Αναπροσαρμογής είναι παράνομη και καταχρηστική, πρέπει να σταματήσουν οι διακοπές ρεύματος, πρότεινε.
  • Είναι μια γενναία πολιτική απόφαση και πρέπει η κυβέρνηση να την πάρει άμεσα, είπε.

Σύμφωνα με την ΚΥΑ η οικονομική ενίσχυση από 18 έως 600 ευρώ παρέχεται σε φυσικά πρόσωπα, φορολογικούς κατοίκους Ελλάδος, με ετήσιο καθαρό οικογενειακό εισόδημα μετά την αφαίρεση των φόρων, φορολογικού έτους 2020, έως τις 45.000 ευρώ, είπε μιλώντας στην ΕΡΤ ο φοροτεχνικός Παναγιώτης Παντελής.

  • Από την οικονομική ενίσχυση εξαιρούνται όσοι έως την 1/5/2021 δεν είχαν καταθέσει την φορολογική τους δήλωση…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr