Επιδοτήσεις ρεύματος: Οριζόντια κάλυψη χωρίς εισοδηματικά κριτήρια – Ποιες οι υποχρεώσεις των προμηθευτών

Οικονομια


Οριζόντια κάλυψη όλων χωρίς εξαιρέσεις με επιδότηση σε όλες τις κατοικίες χωρίς εισοδηματικά κριτήρια και χωρίς όριο στη μηνιαία κατανάλωση ενέργειας ανακοίνωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος Κώστας Σκρέκας τονίζοντας πως «η κυβέρνηση επιδοτεί όλες ανεξαιρέτως τις κατοικίες, χωρίς εισοδηματικό κριτήριο και για το σύνολο της κατανάλωσης, απορροφώντας έως και το 84% της αύξησης».

Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του υπουργού «οι συνολικές επιδοτήσεις για το κόστος ενέργειας του Ιουλίου ανέρχονται σε 722 εκατ. ευρώ αυξημένες κατά 300 εκατ. ευρώ σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα».

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας ανακοίνωσε τους τρόπους με τους οποίους η κυβέρνηση στηρίζει τους καταναλωτές ενέργειας, όπου εκτός από την επιδότηση όλων των κατοικιών γνωστοποίησε πως πλέον θα υπάρχει η δυνατότητα οι καταναλωτές να γνωρίζουν έγκαιρα τα τιμολόγια των προμηθευτών και θα μπορούν να αλλάζουν προμηθευτή χωρίς περιορισμούς ενώ από τον επόμενο μήνα αναστέλλεται η ρήτρα αναπροσαρμογής.

Πιο αναλυτικά στις σχετικές ανακοινώσεις με φόντο την ενεργειακή κρίση ο αρμόδιος υπουργός τόνισε: «ζούμε μία πρωτοφανή ενεργειακή κρίση που σαρώνει νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Η οικονομική και κοινωνική επιβάρυνση είναι δυσβάσταχτη» και συμπλήρωσε πως «τον τελευταίο καιρό στις αλματώδεις αυξήσεις ενέργειας προστέθηκε και η επιλεκτική μείωση της ροής φυσικού αερίου από τη Ρωσία προς την Ευρώπη….Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr