Επιδείνωση με ακραία καιρικά φαινόμενα – Ποιες περιοχές αφορά

Νεα


Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, και προβλέπει μια εβδομάδα με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χαλάζι.

Ειδικότερα, μεγάλη προσοχή αυτή τη στιγμή στην Αττική.

Υπάρχει μεγάλος κίνδυνος για καταιγίδες, χαλάζι αλλά και αιφνίδιες πλημμύρες. Η κ. Ζιακοπούλου δεν κατονόμασε σε ποιες περιοχές θα «ξεσπάσουν» τα φαινόμενα, καθώς είναι πιθανό ο καιρός να αλλάξει απότομα ταυτοχρόνως σε αρκετά σημεία της Επικράτειας.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, η πιο επικίνδυνη ημέρα για τη χώρα θα είναι η Παρασκευή.

Θεσσαλονίκη: Πεσμένα δέντρα και ζημιές από το ισχυρό μπουρίνι

Το σκηνικό του καιρού διαφοροποιήθηκε τις τελευταίες ώρες στη Θεσσαλονίκη και στις περισσότερες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, καθώς οι υψηλές θερμοκρασίες έδωσαν τη θέση τους στη βροχή και τον δυνατό αέρα.

Ισχυρό μπουρίνι έπληξε το πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης, δημιουργώντας αρκετά προβλήματα στην πόλη.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχτηκε κλήσεις για να απομακρύνει δέντρα, που έπεσαν, προκλήθηκαν ζημιές σε σταθμευμένα αυτοκίνητα ενώ τζαμαρία έσπασε σε μπαλκόνι ορόφου πολυκατοικίας και προσγειώθηκε στο πεζοδρόμιο. Ευτυχώς, εκείνη τη στιγμή δεν περνούσε κάποιος περαστικός και δεν αναφέρθηκε τραυματισμός.

Ο Θ. Κολυδάς για την κακοκαιρία

Ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς, με ανάρτησή του στο Twitter εφιστά την προσοχή των πολιτών που βρίσκονται στα Νότια της πόλης. Γράφει συγκεκριμένα, «Κινείται…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr