Επιγραφικό Μουσείο θα αποκτήσει το Άργος

Τα Νεα της Περιφερειας


Επιγραφικό μουσείο θα αποκτήσει το Άργος. Όπως γνωστοποίησε το Υπουργείο Πολιτισμού – Αθλητισμού, οι μελέτες βρίσκονται στο στάδιο της επεξεργασίας.

Το Υπουργείο, αποδέχθηκε την παραχώρηση από το δήμο Άργους – Μυκηνών, τη χρήση για 60 χρόνια της ανατολικής πτέρυγας του κτιρίου των Στρατώνων Καποδίστρια.

Το Επιγραφικό μουσείο, το Βυζαντινό μουσείο και το νέο Aρχαιολογικό μουσείο, που θα λειτουργήσει στο τέλος του 2023, με επίκεντρο το συγκρότημα των Στρατώνων, ενισχύσει τις μουσειακές υποδομές της πόλης του Άργους.

Όπως δήλωσε η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη: «Μετά 22 χρόνια που ήρθε στο φως το εντυπωσιακό εύρημα των 136 μοναδικών χάλκινων ενεπίγραφων πινάκων, μέρος του αρχείου του θησαυρού της Παλλάδος, – που αποκάλυψε η σωστική ανασκαφή της αρμόδιας Εφορείας Αρχαιοτήτων Αργολίδας- το Επιγραφικό Μουσείο Αθηνών – το οποίο ανέλαβε τη συντήρηση και προστασία τους – είναι έτοιμο να αποδώσει αυτά τα μοναδικά ευρήματα, στον τόπο εύρεσής τους, στο Άργος.

Το εξειδικευμένο Επιγραφικό Μουσείο, που εντάσσεται – μετά την πρόσφατη παραχώρηση από το Δήμο, της ανατολικής πτέρυγας των καποδιστριακών στρατώνων – στο σύνολο των μουσειακών υποδομών της πόλης, δημιουργεί έναν μοναδικό πολιτιστικό πόλο έλξης επισκεπτών. Μαζί με το Βυζαντινό Μουσείο, το οποίο στεγάζεται στη δυτική πτέρυγα του κτιρίου και το αναβαθμισμένο Αρχαιολογικό Μουσείο – έργο το οποίο υλοποιείται – το Άργος αποκτά ένα…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr