Επίτιμος δημότης Ν. Πηλίου ο πατέρας του Μπόρις Τζόνσον: “Ανοιχτό το θέμα της επιστροφής των γλυπτών” (video)

Τα Νεα της Περιφερειας


Το αν θα επιστρέψουν τα γλυπτά του Παρθενώνα στην Ελλάδα αποτελεί θέμα συζητήσεων μεταξύ των διοικήσεων των δύο εθνικών Μουσείων, Ελλάδας και Μ. Βρετανίας, και “θα πρέπει να περιμένουμε τα αποτελέσματα αυτών των συζητήσεων”, επισήμανε από την Αργαλαστή ο Stanley Johnson, πατέρας του Βρετανού πρωθυπουργού Boris Johnson που σήμερα ανακηρύχθηκε επίτιμος δημότης Νοτίου Πηλίου.

Το θέμα των γλυπτών του Παρθενώνα έθεσε στον κ. Johnson και ο δήμαρχος Νοτίου Πηλίου, Μιχάλης Μιτζικός, αμέσως μετά την ανακήρυξή του, ζητώντας του, να μεταφέρει στον Πρωθυπουργό της Μ. Βρετανίας, την επιθυμία και ισχυρό αίτημα των Ελλήνων, να επιστρέψουν τα γλυπτά του Παρθενώνα απ΄την Αγγλία στην Ελλάδα, που είναι το «σπίτι» τους.

Ερωτηθείς από την ΕΡΤ, τόνισε ότι μπορεί πολιτικά η Βρετανία να εξήλθε από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά παραμένει πάντα μέρος αυτής της Μεγάλης Ηπείρου. Μιλώντας ελληνικά ο κ. Johnson, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πρόσκληση και την τιμητική ανακήρυξή του.

“Θα ήθελα να συγχαρώ τον καλό μου φίλο Μιχάλη Μιτζικό που με προσκάλεσε τόσο ευγενικά γι αυτή την υπέροχη περίσταση. Σήμερα το Νότιο Πήλιο έχει ένα νέο δημοτικό κτίριο, αλλά χαίρομαι που βλέπω ότι έχετε τον ίδιο δήμαρχο. Έρχομαι σε αυτό το μέρος της Ελλάδας για πάνω από 20 χρόνια. Μπορώ να πω ειλικρινά ότι είναι πραγματικά το αγαπημένο μου μέρος σε ολόκληρο τον κόσμο: ο ήλιος, η θάλασσα, η αρχιτεκτονική, η ιστορία, η άγρια ζωή και πάνω από όλα, φυσικά, οι άνθρωποι. Η Ελλάδα…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr