Επίσκεψη του Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν στην Αθήνα – Υπογράφονται μείζονος σημασίας συμφωνίες μεταξύ Ελλάδας-Σ. Αραβίας

Πολιτικη


Το στρατηγικό χαρακτήρα των σχέσεων Ελλάδας-Σαουδικής Αραβίας, καθώς και το έντονο ενδιαφέρον της σαουδαραβικής πλευράς για μεγάλες επενδύσεις στην Ελλάδα, σηματοδοτεί η επίσημη επίσκεψη του πρίγκιπα διαδόχου του θρόνου της Σαουδικής Αραβίας, Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν, στην Αθήνα.

Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη του Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν σε ευρωπαϊκό έδαφος από τον Απρίλιο του 2018 και τη δεύτερη συνάντησή του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη μέσα σε διάστημα δέκα μηνών, καθώς έχει προηγηθεί η επίσημη επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στο Ριάντ τον Οκτώβριο του 2021.

«Είναι μια ευκαιρία να επαναβεβαιώσουμε την ισχύ της στρατηγικής σχέσης μας, υπογράφοντας σημαντικές συμφωνίες, και θα έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε τις τοπικές (περιφερειακές) εξελίξεις, αλλά και το πώς να εμπεδώσουμε τη σημαντική σχέση μεταξύ των χωρών μας, δίδοντας ιδιαίτερη έμφαση στην οικονομική συνεργασία. Θα ήθελα και πάλι να σας συγχαρώ για το πρότζεκτ Όραμα 2030, είναι μια αποστολή και θα θέλαμε να διερευνήσουμε περισσότερες ευκαιρίες μεταξύ των δύο χωρών μας, να διευρύνουμε την οικονομική μας συνεργασία και να προσελκύσουμε περισσότερες σαουδαραβικές επενδύσεις στην Ελλάδα», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την έναρξη της συνάντησής τους στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Η σχέση μεταξύ των δύο χωρών μας είναι μια ιστορική σχέση και πιστεύω ότι έχουμε επίσης ιστορικές ευκαιρίες, πολλές από τις οποίες πρόκειται να οριστικοποιήσουμε σήμερα»,…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr