Επίσκεψη Δ. Κουτσούμπα στην Ανάφη για τα εγκαίνια μνημείου για τους εξόριστους στο νησί (video)

Πολιτικη


Επίσκεψη στην Ανάφη πραγματοποίησε ο Δημήτρης Κουτσούμπας με αφορμή τα εγκαίνια μνημείου για τους εξόριστους στο νησί. “Οι αλύγιστοι δεν πεθαίνουν ποτέ”, είπε ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ, προσθέτοντας πως οι εξελίξεις σήμερα «σημαδεύονται από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, που συνεχίζεται εδώ και σχεδόν τέσσερις μήνες στην Ουκρανία ανάμεσα στις ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ και τη Ρωσία. Οι αιτίες του βρίσκονται στον ιμπεριαλιστικό ανταγωνισμό, στην αναμέτρηση των αστικών τάξεων».

«Βρισκόμαστε σήμερα εδώ, στην Ανάφη, το νησί που σε εποχές σκοτεινές, σε μέρες μαύρες για τον τόπο και τον λαό μας, φωτίστηκε από το μεγαλείο της θυσίας των συντρόφων μας» τόνισε ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στην εκδήλωση της ΚΕ του κόμματος για την αποκάλυψη Μνημείου στην Ανάφη.

«Για πολλές δεκαετίες, οι εξορίες και οι φυλακές, αποτέλεσαν τα βασικά όπλα της κυρίαρχης τάξης στην Ελλάδα.

Είτε με βασιλιά, είτε χωρίς, είτε με κοινοβουλευτική δημοκρατία, είτε με δικτατορική κυβέρνηση, τόσο επί Βενιζέλου και Τσαλδάρη, όσο και επί Μεταξά, ο ταξικός χαρακτήρας της εξουσίας παρέμεινε αναλλοίωτος.

Ο αντικομουνισμός, το ταξικό μίσος ενάντια στο εργατικό κίνημα, υπήρξε η κοινή συνισταμένη όλων των αστικών κυβερνήσεων» επισήμανε.

Καταθέτοντας ιστορικές μαρτυρίες για την στάση των κομμουνιστριών και κομμουνιστών εξορίστων, από το 1925 όταν «η Ανάφη δέχτηκε τον πρώτο κομμουνιστή με την επικράτηση της δικτατορίας του Πάγκαλου» και τις…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr