Επίσημο αίτημα της Φινλανδίας για ένταξή της στο ΝΑΤΟ

Νεα


Η Φινλανδία έλαβε την απόφαση να ζητήσει την ένταξή της στο ΝΑΤΟ, ανακοίνωσαν σήμερα ο πρόεδρος και η πρωθυπουργός της σκανδιναβικής χώρας, κάτι που αποτελεί άμεση συνέπεια της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία. «Είναι μία ιστορική ημέρα. Μια νέα εποχή αρχίζει», δήλωσε ο Φινλανδός πρόεδρος Σάουλι Νιινίστο στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Στο Βερολίνο συνεχίζεται σήμερα η άτυπη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών των κρατών – μελών του ΝΑΤΟ με κεντρικά θέματα τον πόλεμο στην Ουκρανία και το επικείμενο αίτημα ένταξης της Σουηδίας και της Φινλανδίας, ύστερα από δεκαετίες ουδετερότητας,  Προβληματισμούς προκαλεί η στάση της Τουρκίας, η μόνη χώρα που φαίνεται να προβάλλει αντιρρήσεις.

  • Ένταξη Σουηδίας- Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ – Τι περιμένει η Άγκυρα

Μετά τις εμπρηστικές δηλώσεις του Ταγίπ Ερντογάν την Παρασκευή η Άγκυρα προσπαθεί να μετατρέψει το θέμα της ένταξης στο ΝΑΤΟ των δύο χωρών σε ανατολίτικο παζάρι. Οι δηλώσεις των συνεργατών του μπερδεύουν. Μετά την διαβεβαίωση του εκπροσώπου Ιμπραίμ Καλίν ότι η Τουρκία δεν κλείνει την πόρτα της ένταξης στις δύο χώρες ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας επανέλαβε τις κατηγορίες του Τούρκου προέδρου περί στήριξης του PKK.

«Είναι απαράδεκτο και εξωφρενικό ότι οι φίλοι και σύμμαχοί μας στηρίζουν αυτή την τρομοκρατική οργάνωση. Για αυτό τον λόγο ο τουρκικός λαός κυρίως, η μεγάλη πλειοψηφία του τουρκικού λαού είναι ενάντια στην ένταξη εκείνων των χωρών που υποστηρίζουν…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr