Επίθεση Άγκυρας μετά την επιστολή στον ΟΗΕ — «Η Ελλάδα παραβιάζει το διεθνές δίκαιο»

Πολιτικη


Σημαντικό βήμα για την περαιτέρω διεθνοποίηση της τουρκικής προκλητικότητας και την ισχυρότερη θωράκιση των ελληνικών θέσεων έναντι των παράνομων διεκδικήσεων της Άγκυρας πραγματοποιεί η Αθήνα. Με επιστολή προς τα Ηνωμένα Έθνη η ελληνική διπλωματία απορρίπτει στο σύνολό της την παράνομη και ανιστόρητη επιχειρηματολογία της Τουρκίας που συνδέει τη στρατιωτικοποίηση των νησιών του Αιγαίου με την κυριαρχία τους.

Δείτε την επιστολή της Ελλάδας στον ΟΗΕ

«Οποιαδήποτε προσπάθεια αμφισβήτησης της κυριαρχίας της Ελλάδας στα νησιά με την αβάσιμη υπόθεση ότι η Ελλάδα παραβιάζει την υποχρέωσή της να τα αποστρατικοποιήσει βάσει των Συνθηκών (Λοζάνης και Παρισίων), αντίκειται στη θεμελιώδη αρχή του Διεθνούς Δικαίου σχετικά με τη σταθερότητα των συνόρων και των τίτλων κυριαρχίας» αναφέρει σε επιστολή της η Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ελλάδας στον ΟΗΕ προς τον ΓΓ του Οργανισμού.

Στην ελληνική επιστολή τονίζεται ότι ο ορισμός των συνόρων της χώρας δεν συνδέεται με το μέλλον των Συνθηκών, ενώ υπενθυμίζεται ότι η Τουρκία κλιμακώνει συστηματικά την επιθετικότητά της, απειλεί από το 1995 την Ελλάδα με πόλεμο, διαθέτει ενισχυμένο οπλοστάσιο στις ακτές έναντι των νησιών, πραγματοποιεί αλλεπάλληλες υπερπτήσεις και διέπεται από πνεύμα αναθεωρητισμού, κλονίζοντας την ειρήνη και την ασφάλεια στην περιοχή.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, αναφέρει: «Απαντάμε με βάση το Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr