Επέτειος Αποκατάστασης της Δημοκρατίας: Οι καλεσμένοι, τα πηγαδάκια και τα πειράγματα στο Προεδρικό Μέγαρο

Πολιτικη


Αναβαθμισμένη και με διευρυμένη εκπροσώπηση πολιτών, που συμβολίζουν το άνοιγμα στην κοινωνία, ήταν φέτος η δεξίωση για την 48η επέτειο Αποκατάστασης της Δημοκρατίας στον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου.

Πρόθεση της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελαροπούλου ήταν να δώσει την ευκαιρία σε εκπροσώπους της Κοινωνίας των Πολιτών, αλλά και ευάλωτων κοινωνικών ομάδων να παραστούν φέτος στη δεξίωση υπογραμμίζοντας ότι «η δημοκρατία δεν αφορά μόνο την οργάνωση της Πολιτείας, αλλά και τον αδιαπραγμάτευτο τρόπο της ζωής μας» και κάνοντας πράξη την πεποίθησή της, ότι «δεν νοούνται στη δημοκρατία ορατοί και αόρατοι πολίτες, άνθρωποι και συλλογικότητες χωρίς φωνή και εκπροσώπηση, εγκλωβισμένοι σε διακρίσεις και στερεότυπα». Αντιθέτως, «μόνο κίνητρα και ίσες ευκαιρίες για τον καθένα, για τη βελτίωση και την εξωστρέφεια, μακριά από αδράνειες και στρεβλώσεις του παρελθόντος».

(ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Ειδικότερα, στη δεξίωση για την 48η Επέτειο της Αποκατάστασης της Δημοκρατίας έδωσαν το παρών άνθρωποι των Γραμμάτων και των Τεχνών (Πρυτάνεις, Ακαδημαϊκοί, διακεκριμένοι ζωγράφοι, σκηνοθέτες, μουσικοσυνθέτες, ερμηνευτές, συγγραφείς), πρωτοπόροι επιστήμονες στους τομείς του Περιβάλλοντος, της Υγείας, της Γενετικής και της Βιολογίας. Διακεκριμένοι επαγγελματίες από τον παραγωγικό τομέα της οικονομίας, επιχειρηματίες και εφοπλιστές.

Κάτοικοι των ακριτικών μας νησιών και μαθητές που διέπρεψαν στις…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr