Εξώδικο από τον δήμαρχο Κω Θ. Νικηταρά στη ΚΟΙΝΣΕΠ – ΕΥΦΡΑΙΝΕΙΝ

Τα Νεα της Περιφερειας


Εξώδικο απέστειλε πριν από λίγες ώρες στην ΚΟΙΝΣΕΠ ΕΥΦΡΑΙΝΕΙΝ –Παραδοσιακό καφενείο -Αίγλη, η δημοτική αρχή Κω προκειμένου εντός τριών ημερών να παραδώσει το ακίνητο μαζί με τον εξοπλισμό του, λόγω λήξης της σύμβασης στις 5 Ιουνίου 2022.
Ο υπογράφων το εξώδικο δήμαρχος Θεοδόσης Νικηταράς υποστηρίζει ότι σύμφωνα με το άρθρο 1 του συμφωνητικού της δωρεάν παραχώρησης χρήσης του ακινήτου του ισογείου του κτιριακού συγκροτήματος της Αίγλης , μετά τη λήξη του συμβατικού χρόνου υποχρεούται η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση  Συλλογικού σκοπού να το παραδώσει στον δήμο.
Ο κ Νικηταράς μιλά για αντιποίηση της κατοχής του δημοτικού ακινήτου από πλευράς ΚΟΙΝΣΕΠ καθώς τα μέλη της, όπως τονίζει, αρνούνται να το παραδώσουν καταλογίζοντας τους αντισυμβατική παράνομη και ζημιογόνα για τα συμφέροντα του δήμου συμπεριφορά.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ. Ν. Αιγαίου η πρόεδρος της επιχείρησης Στέλλα Τσατσαρώνη πρότεινε στη δημοτική αρχή να συζητήσουν τους όρους παράτασης της σύμβασης παραχώρησης καταβάλλοντας και μηνιαίο μίσθωμα για το συγκεκριμένο ακίνητο, πρόταση που ωστόσο δεν απαντήθηκε .

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες πρόθεση της δημοτικής αρχής είναι να βγει το δημοτικό ακίνητο σε διαγωνισμό και να μη συνεχίσει να λειτουργεί πλέον ως Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση Συλλογικού Σκοπού.
Να σημειωθεί ότι μόλις προχθές το διοικητικό εφετείο Πειραιά για δεύτερη φορά δικαίωσε  την απόφαση του…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr