Εξόντωση Αλ Ζαουάχρι: Τέλος εποχής για την Αλ Κάιντα ή απλώς αλλαγή σελίδας;

Νεα


Τέλος εποχής για την Αλ Κάιντα ή απλώς αλλαγή σελίδας; Η οργάνωση έχει αναγεννηθεί από τις στάχτες της κι άλλες φορές ενώ είναι γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια έχει δεχθεί αρκετά πλήγματα με πολλά από τα σημαντικά στελέχη της να μην ζουν πια.

Σύμφωνα με τη δημοσιογράφο της ΕΡΤ, Ζέτα Κονταξή, κατά κάποιον τρόπο φαίνεται να είναι ξεκάθαρο ποιος θα αναλάβει τα ηνία. Όπως όλα δείχνουν θα είναι ο Αιγύπτιος Σαΐφ Αλ Αντέλ από τα ιδρυτικά μέλη της, περίπου 60 ετών, επικηρυγμένος κι αυτός από τις ΗΠΑ.

Είναι ιδιαίτερα σκληρός, φέρει το ψευδώνυμο «Το ξίφος της δικαιοσύνης» ή ξίφος του Ισλάμ. Είναι γνωστός για την επιχείρηση Black Hawk πριν από 30 χρόνια στη Σομαλία όπου 19 Αμερικανοί στρατιώτες είχαν σκοτωθεί και οι σοροί τους είχαν συρθεί για παραδειγματισμό. Λέγεται ότι εκπαίδευε τα νέα μέλη με πολύ σκληρό τρόπο. Αφού τους απήγαγε μέσα στη νύχτα τους χτυπούσε με ιδιαίτερα βάναυσο τρόπο για να τους σκληραγωγήσει. Δεν συμφωνούσε με την επίθεση στους Δίδυμους Πύργους, όμως από τη στιγμή που ελήφθη η απόφαση λέγεται ότι βοήθησε αρκετά στο σχεδιασμό της.

Νεκρός η ηγέτης της Αλ Κάιντα, ο πλέον καταζητούμενος τρομοκράτης στον πλανήτη

Οι Ηνωμένες Πολιτείες κατάφεραν ένα καίριο χτύπημα κατά της παγκόσμιας τρομοκρατίας με την εξόντωση του αρχηγού της Αλ Κάιντα. Ο Αϊμάν Αλ Ζαουάχρι εξολοθρεύθηκε με επίθεση ακριβείας στην Καμπούλ του Αφγανιστάν, όπου τον είχαν εντοπίσει οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες. Σε έκτακτο διάγγελμά…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr