Εξεταστική για τις παρακολουθήσεις: Ολοκληρώθηκε η κατάθεση Κοντολέοντα

Πολιτικη


Η εξέταση του Παναγιώτη Κοντολέοντα ολοκληρώθηκε σε υψηλούς τόνους αφού φέρεται να επέμεινε στο απόρρητο τη στιγμή που σύσσωμη πλέον η αντιπολίτευση ζητά σύγκλιση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας. Ήδη το ΚΚΕ κατέθεσε αίτημα επικαλούμενο και την καταστροφή των αρχείων.

Πληροφορίες θέλουν ο Παναγιώτης Κοντολέων να έχει αναφερθεί σε συχνή καθημερινή επικοινωνία με τον πρώην ΓΓ του πρωθυπουργού Γρ.  Δημητριάδη και επικοινωνία με τον Κ. Μητσοτάκη μόνο για να τον ενημερώσει σχετικά με σημαντικά ζητήματα. Σύμφωνα με πληροφορίες χθες είχε πει ότι γνώρισε τον πρωθυπουργό μέσω του Δημητριάδη και ότι «ο Κυριάκος  Μητσοτάκης δεν είχε ενημερωθεί για καμιά ατελέσφορη επισύνδεση, ούτε πριν ούτε μετά, ούτε και για τον Ανδρουλάκη».

Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο τέως διοικητής της ΕΥΠ, που παραιτήθηκε μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης παρακολούθησης του κινητού τηλεφώνου του Νίκου Ανδρουλάκη, φέρεται να επικαλέστηκε το απόρρητο για τις διεργασίες της ΕΥΠ αποφεύγοντας να απαντήσει στις ερωτήσεις των βουλευτών μέλων της Εξεταστικής Επιτροπής.

Η αντιπολίτευση έθεσε εκ νέου το ζήτημα να αρθεί το απόρρητο με αίτημα της Επιτροπής προς τον πρωθυπουργό κάτι που απορρίφθηκε από την πλειοψηφία της Επιτροπής προκαλώντας την έντονη αντίδραση της. Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι από το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ ζητήθηκε ακόμη και η διακοπή χθες της εξέτασης, καθώς δεν έχουν παραδοθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες τα έγγραφα που…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr