Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που διακινούσε μετανάστες στη Ρόδο – Ανάμεσα στους συλληφθέντες και δύο ξενοδόχοι

Τα Νεα της Περιφερειας


Στην εξάρθρωση Εγκληματικής Οργάνωσης που δραστηριοποιείτο στην παράνομη διακίνηση μεταναστών από την Τουρκία στην Ελλάδα και προώθησής τους -μέσω της Ρόδου- στην ενδοχώρα, προέβησαν τα στελέχη της Λιμενικής Αρχή Ρόδου με τη συνδρομή της Διεύθυνσης Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων, της Αστυνομικής Διεύθυνσης Δωδεκανήσου και του Γραφείου Επιχειρήσεων της EUROPOL.

Το «κουβάρι» άρχισε να ξετυλίγεται με τη σύλληψη 15 αλλοδαπών εντός του λιμένα της Ρόδου, κατά την προσπάθειά τους να επιβιβαστούν σε πλοία φέροντας αμφιβόλου γνησιότητας ταξιδιωτικά έγγραφα.

Στο πλαίσιο της προανάκρισης που διενεργήθηκε από την Λιμενική Αρχή Ρόδου, συνελήφθησαν ως μέλη της εγκληματικής οργάνωσης δύο Έλληνες, ηλικίας 59 και 30 ετών, ιδιοκτήτες ξενοδοχειακής μονάδας, ενώ αναμένονται τρία εντάλματα σύλληψης αλλοδαπών που δραστηριοποιούνται στην παράνομη διακίνηση μεταναστών, ο ένας εκ των οποίων φέρεται να ηγείται της εγκληματικής οργάνωσης.

Στη μία εκ των δύο ξενοδοχειακών μονάδων που ερευνήθηκαν, βρέθηκαν παράτυποι αλλοδαποί και πλήθος πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων.

Το κύκλωμα δρούσε με διακριτούς ρόλους. Το ηγετικό στέλεχος φέρεται να είχε τον συντονισμό και τις επικοινωνίες με τους διακινητές από την Τουρκία για το πότε και σε ποιο σημείο της Ρόδου θα αφιχθεί σκάφος με παράνομους μετανάστες. Ο δεύτερος και ο τρίτος αλλοδαπός αναλάμβαναν την παραλαβή τους, τους απέκρυπταν από τις ελληνικές αρχές…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr