Εντοπίστηκε οργανωμένη φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης στην ορεινή Κορινθία

Τα Νεα της Περιφερειας


Εντοπίστηκε οργανωμένη φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης, σε περιοχή της ορεινής Κορινθίας.

Συνελήφθη ο καλλιεργητής, κατά τη διάρκεια συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης, σε συνεργασία με ομάδα της ΕΚΑΜ.

Κατασχέθηκαν 1.210, δενδρύλλια κάνναβης, τα οποία οι δράστες καλλιεργούσαν σε δασώδη περιοχή.

Το παράνομο περιουσιακό όφελος, από την καλλιέργεια και την διακίνηση των δενδρυλλίων κάνναβης, θα ανερχόταν στο χρηματικό ποσό του 1.815.000 ευρώ περίπου.

Ελληνική Αστυνομία

Ο εντοπισμός της φυτείας, είναι αποτέλεσμα μεθοδικής και εμπεριστατωμένης έρευνας των αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, οι οποίοι σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας (ΕΚΑΜ), αξιοποίησαν κατάλληλα τα ερευνητικά στοιχεία και οργάνωσαν συντονισμένη επιχείρηση, με τη συνδρομή αστυνομικών της ΟΠΚΕ Πατρών και του Τμήματος Ασφάλειας Κορίνθου, για την σύλληψη των καλλιεργητών, την κατάσχεση και την εκρίζωση των δενδρυλλίων κάνναβης.

Οι αστυνομικοί, εντόπισαν σε πυκνή δασώδη περιοχή, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, με φυσική κάλυψη από βλάστηση, οργανωμένη φυτεία κάνναβης, αποτελούμενη από 1.210 δενδρύλλια της ναρκωτικής ουσίας.

Συνελήφθη ένας αλλοδαπός άνδρας, σε βάρος του οποίου και ενός ακόμα συνεργού του, που αναζητείται, σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για καλλιέργεια ναρκωτικών.

Η σύλληψη του καλλιεργητή των ναρκωτικών,…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr