Ενεργειακή κρίση: Την Τρίτη 26/7 συνεδριάζει το συμβούλιο υπουργών Ενέργειας – Κατατέθηκε συμβιβαστική πρόταση

Οικονομια


Συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις για το ενεργειακό, πριν από το αυριανό έκτακτο συμβούλιο των Υπουργών Ενέργειας.

Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ από τις Βρυξέλλες, Ειρήνη Ζαρκαδούλα, αυτή τη στιγμή συνεδριάζουν οι μόνιμοι αντιπρόσωποι έχοντας στο τραπέζι την δεύτερη πρόταση η οποία κατατέθηκε το μεσημέρι της Κυριακής (24/7). Υπάρχουν κράτη-μέλη τα οποία δείχνουν να είναι πιο ευχαριστημένα με τις τεχνικές βελτιώσεις, τις τεχνικές τροποποιήσεις που έχουν γίνει διότι λαμβάνονται υπόψιν και τα γεωγραφικά χαρακτηριστικά αλλά και διάφορα στοιχεία, διάφορες βελτιώσεις που είχαν ζητήσει τα κράτη τις προηγούμενες μέρες. Ωστόσο ακόμα χρειάζεται πολλή συζήτηση.

Για παράδειγμα Ιρλανδία, Μάλτα και Κύπρος εκφράζουν την ικανοποίησή τους για το γεγονός ότι λαμβάνεται υπόψιν και γίνεται μία προσπάθεια έτσι ώστε να βοηθηθούν οι χώρες που είναι σε μία ιδιαίτερη κατάσταση όπως αυτή που είναι αυτές οι τρεις γιατί έχουν θέμα με την διασυνδεσιμότητα. Η Ισπανία όμως από την πλευρά της σημειώνει ότι δεν την ικανοποιεί αυτή η πρόταση, ενώ η Γαλλία εξακολουθεί να έχει θέμα με το 15% δηλαδή με το ποσοστό μείωσης της ζήτησης του φυσικού αερίου που είχε προτείνει η Κομισιόν και ζητεί μία μεγαλύτερη ευελιξία.

Αναμένεται να δούμε πού θα καταλήξει αυτή η συμβιβαστική λύση κι αν την Τρίτη (26/7) στο συμβούλιο των υπουργών Ενέργειας αναμένεται να έχουμε συμφωνία.

Η Πρόεδρος της Κομισιόν, με συνέντευξή της σε γερμανικά μέσα,…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr