Ενεργειακή κρίση: Σε ράλι ανόδου η τιμή φυσικού αερίου – Τι χρεώνουν οι προμηθευτές ρεύματος (πίνακες)

Οικονομια


Συνεχίζει την κούρσα της η διεθνής τιμή του φυσικού αερίου. Μέσα σε ένα μήνα η τιμή της θερμικής μεγαβατώρας ανέβηκε κατά 52 ευρώ, εκτοξεύοντας το κόστος παραγωγής ενέργειας και στην Ελλάδα. Η αύξηση κατά 45% έναντι του Ιουλίου της αποζημίωσης των ηλεκτροπαραγωγών που καίνε αέριο, αν και δεν μετακυλίεται ολόκληρη στη λιανική, αυξάνει τις ανάγκες για κρατικές επιδοτήσεις.

Στο οικονομικό επιτελείο επικρατεί προβληματισμός καθώς ο αλγόριθμος δείχνει ότι για να κρατηθούν τα τιμολόγια ρεύματος στο επίπεδο του Aυγούστου θα χρειαστούν πάνω από 1,2 δισ. ευρώ.

ΡΑΕ: Τι χρεώνουν οι προμηθευτές ρεύματος

Σημειώνεται ότι στην ιστοσελίδα της ΡΑΕ, ο καταναλωτής μπορεί να δει τι χρεώνει ο κάθε προμηθευτής ρεύματος. Αυτό που πρέπει να έχει υπόψιν του είναι ότι υπάρχει κρατική επιδότηση οποία είναι 0,337 ευρώ/κιλοβατώρα.

Έτσι, τα τιμολόγια ρεύματος κυμαίνονται τελικά από 15 λεπτά/κιλοβατώρα – 66 λεπτά/κιλοβατώρα.

Δείτε τους αναλυτικούς πίνακες εδώ

Η κυβέρνηση θα συνεχίσει να στηρίζει την κοινωνία διαμηνύει από την Κεφαλλονιά ο Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η κυβέρνηση θα εξακολουθήσει δια του προϋπολογισμού να εξαντλεί τα δημοσιονομικά περιθώρια προκειμένου να βοηθήσει τους πολίτες να αντιμετωπίσουν αυτήν την εισβολή του εισαγόμενου πληθωρισμού που μας δημιουργεί σήμερα αρκετά προβλήματα και αρκετούς βαθμούς ανασφάλειας».

Ενώ τα οικιακά τιμολόγια του Αυγούστου παρουσιάζουν έντονες διακυμάνσεις, με τη χρέωση της…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr