Ενεργειακή κρίση: Με σειρά προτάσεων «απαντά» η Ελλάδα στο σχέδιο της Κομισιόν

Νεα


Επιμένει στην αντίθεσή της η Αθήνα στην πρόταση που έχει διατυπώσει η Κομισιόν για μείωση της κατανάλωσης του φυσικού αερίου κατά τα 15%. Η ελληνική κυβέρνηση και ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχουν καταθέσει σειρά προτάσεων που αφορούν και στην ασφάλεια της εφοδιαστικής αλυσίδας αλλά και τις τιμές όσον αφορά στο φυσικό αέριο και γενικά την ενεργειακή κρίση.

  • Ενεργειακή κρίση: Την Τρίτη 26/7 συνεδριάζει το συμβούλιο υπουργών Ενέργειας – Κατατέθηκε συμβιβαστική πρόταση

Όπως είπε ο κ. Γιάννης Οικονόμου στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών: «Ο πρωθυπουργός βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με ομολόγους του με αξιωματούχους της ευρωπαϊκής επιτροπής. Συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε τις απόψεις αυτές και κάθε ιδέα και κάθε πρόταση που έχουμε και που είμαστε πεπεισμένοι ότι συμβάλλει στην πιο αποτελεσματική αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης θα τη μοιραζόμαστε και με τους υπόλοιπους ηγέτες των χωρών της Ευρώπης αλλά και με τους αρμόδιους αξιωματούχους της ευρωπαϊκής επιτροπής».

  • Οικονόμου: Η πρόταση της Κομισιόν για οριζόντια μείωση 15% δεν είναι αποδεκτή – Η Ελλάδα θα επιδιώξει να εξαιρεθεί

Τόνισε ακόμα ότι είναι μία πολύ σημαντική συνεδρίαση η αυριανή ενόψει και της ανησυχίας που υπάρχει στην Ευρώπη για την ενέργεια το επόμενο διάστημα και εξήγησε γιατί η πρόταση της Κομισιόν για ψαλίδι 15% στο φυσικό αέριο δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από την χώρα μας.

«Να πω ότι η πρόταση αυτή της…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr