Ενεργειακή κρίση: Η επιδότηση συγκρατεί τις τιμές ρεύματος στην Ελλάδα – Πυρετώδεις προετοιμασίες στην ΕΕ

Οικονομια


«Λουκέτο» για δεύτερη φορά στον Nord Stream 1. Οι ροές αερίου προς τη Γερμανία μηδενίστηκαν. Επισήμως η υποτιθέμενη συντήρηση θα διαρκέσει 4 ημέρες στην πραγματικότητα η επαναλειτουργία του αγωγού είναι αβέβαιη.

Όπως ήταν αναμενόμενο οι τιμές στο Ολλανδικό χρηματιστήριο εμφάνισαν με το άνοιγμα ανοδικές τάσεις, που στη συνέχεια όμως αποκλιμακώθηκαν.

Η ελληνική πρόταση για ευρωπαϊκή λύση

Η Ευρώπη αντιλαμβάνεται πως αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί και θα συζητηθεί διεξοδικά στο έκτακτο συμβούλιο υπουργών ενέργειας στις 9 Σεπτεμβρίου. Στο τραπέζι είναι η επιβολή πλαφόν και η δομική παρέμβαση στον τρόπο λειτουργίας της αγοράς καθώς το ενεργειακό κόστος είναι πλέον αβάστακτο

Ο Έλληνας υπουργός ενέργειας κοινοποίησε μέσω twitter την επιστολή που έστειλε στους Ευρωπαίους ομολόγους τους όπου τους παρουσίασε την ελληνική λύση και το μηχανισμό ανάκτησης υπερεσόδων.

 

Οι σχεδόν γεμάτες αποθήκες ενέργειας της Ευρώπης σύμφωνα με τους ειδικούς, πάντως, δεν μπορούν να βγάλουν το χειμώνα. Τα αποθέματα θα καλύψουν για 80-90 ημέρες, αν η Ρωσία διακόψει οριστικά την παροχή

Αν και ο επικεφαλής της ρυθμιστικής αρχής…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr