Ενεργειακή κρίση: Αιχμές Μισέλ προς την Κομισιόν – Σε αναβρασμό η Ευρώπη

Οικονομια


Η δυστοκία της Κομισιόν να πάρει άμεσα και τολμηρά μέτρα κατά της ενεργειακής κρίσης, προκάλεσε νέα αιχμηρά σχόλια του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Συγκεκριμένα, ο Σαρλ Μισέλ ζητά πιο συγκεκριμένες προτάσεις και πιο αποτελεσματικά μέτρα για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης. “Για τις τιμές υπάρχει πρόταση στο τραπέζι…είναι καλή, αλλά αρκεί; Δεν το νομίζω. Νομίζω ότι είναι σημαντικό να επιταχύνουμε την αγορά ηλεκτρικής ενέργειας” τόνισε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν είχε παραδεχτεί λίγο νωρίτερα ότι το υψηλό κόστος της ενέργειας οφείλεται στην ευρωπαϊκή στήριξη στην Ουκρανία. “Είναι σημαντικό να καταλάβουμε ότι όλο αυτό έχει υψηλό κόστος. Ωστόσο, η ελευθερία μας, η διεθνής έννομη τάξη και η δημοκρατία είναι ανεκτίμητες” σημείωσε χαρακτηριστικά.

Με φόντο το σταδιακό ευρωπαϊκό εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο που ξεκινά από την 1η Δεκεμβρίου, το Βερολίνο έθεσε σε καθεστώς εποπτείας τη γερμανική θυγατρική του ρωσικού πετρελαϊκού κολοσσού Rosneft, με τo διυλιστήριό της να περνά εξολοκλήρου στον έλεγχό του.

Την ίδια ώρα, “η άνοδος των τιμών στην ενέργεια είναι ένας φόρος που θα πληρώσουν οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις και οι πολίτες” προειδοποιεί ο Γάλλος πρόεδρος με την Γαλλίδα Πρωθυπουργό να καθησυχάζει ανακοινώνοντας τον περιορισμό κατά 15% της αναμενόμενης αύξησης των λογαριασμών ρεύματος. “Μόνο η νηφαλιότητα και η ευρωπαϊκή…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr