Ενέργεια: Στο ημίφως το Βερολίνο για εξοικονόμηση — Ακτιβιστές σβήνουν τα φώτα στο Παρίσι (video)

Νεα


Βράδυ καλοκαιριού, φώτα χαμηλά, ρομαντική διάθεση. Το Βερολίνο δείχνει ειδυλλιακό υπ’ αυτές τις συνθήκες και το ημίφως στους δρόμους δεν ενοχλεί τους διερχόμενους.

Οι ανάγκες της εξοικονόμησης υπηρετούνται προς στιγμή. Τι θα συμβεί όμως το χειμώνα που το κρύο θα θέσει τους Γερμανούς σε σκληρά διλήμματα;

Η Επίτροπος ενέργειας της Ευρώπης προσπαθεί να δείχνει πειστικά αισιόδοξη:

«Είμαστε προετοιμασμένοι και με τη βοήθεια αξιόπιστων προμηθευτών αερίου, την αποθήκευση και την εξοικονόμηση ενέργειας θα τα καταφέρουμε αυτό τον χειμώνα», τονίζει η Κάντρι Σίμσον.

Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας βγάζει τη γραβάτα του για να εξοικονομήσει ενέργεια, αποφεύγοντας, έτσι, να ιδρώσει.

«Δεν φοράω γραβάτα. Αυτό σημαίνει ότι μπορώ να εξοικονομήσω ενέργεια», λέει ο Πέδρο Σάντσεθ.

Ξορκίζοντας το κακό βέβαια δεν γεμίζουν οι αποθήκες ενέργειας και παρά τις παραινέσεις της Κομισιόν, διμερείς συμφωνίες ενεργειακής αλληλεγγύης ανάμεσα στις χώρες για το φυσικό αέριο δεν έχουν γίνει.

Όλοι προσπαθούν να διασφαλίσουν τη δική τους ενεργειακή επάρκεια.

Παρά τις επικρίσεις, η συνάντηση Μακρόν-Σαουδάραβα πρίγκιπα έγινε εν χορδαίς και οργάνοις, όπου συζητήθηκε η ενεργειακή συνεργασία των δύο χώρων. Η κατάσταση είναι δύσκολη και απαιτούνται άμεσες λύσεις για το δύσκολο χειμώνα.

Η εξοικονόμηση ενέργειας ξεκίνησε και στη Γαλλία.

Με ταχείς ρυθμούς επιστρέφει η Γερμανία στον άνθρακα, που ήταν έτοιμη να εγκαταλείψει, διπλασιάζοντας την…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr