Εμ. Μακρόν: Ελληνική βοήθεια και έμπρακτη αλληλεγγύη για την κατάσβεση των πυρκαγιών στη Γαλλία

Νεα


 

Η Γερμανία, η Ελλάδα, η Πολωνία, η Ρουμανία και η Αυστρία βοηθούν ή θα βοηθήσουν τη Γαλλία «μέσα στις επόμενες ώρες» να αντιμετωπίσει τις πυρκαγιές που μαίνονται στις νοτιοδυτικές περιοχές της, ανακοίνωσε ο Γάλλος πρόεδρος χαιρετίζοντας την «ευρωπαϊκή αλληλεγγύη», την ώρα που όπως διαμήνυσε, δίνουν σκληρή μάχη 10.000 πυροσβέστες.

«Η Γερμανία, η Ελλάδα, η Πολωνία και, μέσα στις επόμενες ώρες, η Ρουμανία και η Αυστρία: οι εταίροι μας βοηθούν τη Γαλλία να αντιμετωπίσει τις πυρκαγιές», έγραψε στο Twitter ο Εμμανουέλ Μακρόν. «Τους ευχαριστώ. Η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη επί το έργον!», πρόσθεσε.

‘Hδη έχουν φθάσει στη Γαλλία δύο αεροσκάφη Canadair CL-415 τα οποία έστειλε η Ελλάδα στη Γαλλία, έπειτα από σχετικό αίτημα των γαλλικών Αρχών μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας και του rescE.

Σημειώνεται ότι είναι η δεύτερη φορά φέτος που η χώρα μας συνδράμει τις γαλλικές αρχές για αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών, στηρίζοντας, όπως τονίζει η ανακοίνωση του υπουργείου, «με όλες τις διαθέσιμες δυνάμεις της την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη».

8 πυρκαγιές μαίνονται στη Γαλλία με την ισχυρότερη εκείνη στην νοτιοδυτική πλευρά της χώρας.

Σχεδόν 7000 εκτάρια δάσουν κάηκαν απο την Τρίτη το απόγευμα στις περιοχές Saint-Magne/Hostens, νότια της πόλης Μπορντώ, 10.000 κάτοικοι απομακρύνθηκαν από…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr