Εμμένει στις προκλήσεις ο Ερντογάν: «Παρίσι και Βερολίνο θύματα της ελληνικής προπαγάνδας»

Νεα


Κάθε φορά που ο Ερντογάν επιστρέφει στην Τουρκία από ένα ταξίδι στο εξωτερικό πιάνει κουβέντα με τους δημοσιογράφους και φροντίζει αυτή η συνομιλία να διαρρέει στον Τύπο. Στην τελευταία, μετά τη συνάντηση με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, ο Τούρκος πρόεδρος χαρακτήρισε Γαλλία και Γερμανία όργανα της ελληνικής προπαγάνδας. Στο μεταξύ συμπληρώνονται 2 χρόνια από την υπογραφή της Συμφωνίας Ελλάδας-Αιγύπτου για την οριοθέτηση της ΑΟΖ, στο Κάιρο.

Την 6η Αυγούστου 2020, οι υπουργοί εξωτερικών Ελλάδας και Αιγύπτου Νίκος Δέδιας και Σάμεχ Σούρκι υπέγραφαν στο Κάιρο την συμφωνία μερικής οριοθέτησης της ΑΟΖ ανάμεσα στις δύο χώρες.

Είχε προηγηθεί αντίστοιχη συμφωνία με την Ιταλία. Ο Ν. Δένδιας χαρακτήρισε από το Κάιρο την ημέρα «ιστορική».  Μετά την υπογραφή της Συμφωνίας Ελλάδας–Αιγύπτου, το ανύπαρκτο μνημόνιο Τουρκίας–Λιβύης έχει καταλήξει στον κάλαθο των αχρήστων, είχε δηλώσει ο υπουργός Εξωτερικών στις 6 Αυγούστου του 2020.

Στην συμπλήρωση δύο χρόνων ο κ. Δένδιας σημειώνει σε ανάρτησή του ότι η Ελλάδα συνεχίζει να κατοχυρώνει τα εθνικά της συμφέροντα:

«Δύο χρόνια από την υπογραφή της Συμφωνίας Οριοθέτησης ΑΟΖ με τη φίλη Αίγυπτο. Κατοχυρώνουμε τα εθνικά συμφέροντα. Με σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο και το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας».

Την ίδια ώρα ο πρόεδρος Ερντογάν κατά την επιστροφή του από το Σότσι, μιλώντας σε δημοσιογράφους στο αεροπλάνο κατηγόρησε την Αθήνα για κινήσεις εκτός Διεθνούς Δικαίου αλλά και το Παρίσι…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr