Εμβολιασμός: Άνοιξε η πλατφόρμα για 2η αναμνηστική δόση και για τους άνω των 30

Νεα


Σε λειτουργία τέθηκε από σήμερα Δευτέρα 27 Ιουνίου η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό κατά της covid-19 με την 2η αναμνηστική δόση (4η δόση) σε άτομα ηλικίας 30 ως 59 ετών, εφόσον το επιθυμούν, σε εφαρμογή της εισήγησης της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών.

Οι ειδικοί σημειώνουν ότι δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή επαρκή επιστημονικά δεδομένα για το πρόσθετο όφελος που θα προσέφερε μια δεύτερη αναμνηστική δόση με τα υπάρχοντα εμβόλια. Την ίδια ώρα είναι κοινώς αποδεκτό ότι ο εμβολιασμός είναι η βασική τακτική άμυνας απέναντι στον νέο κορονοϊό, ως εκ τούτου η προσφέρεται η δυνατότητα σε όσους θελήσουν να θωρακιστούν ενόψει περαιτέρω αύξησης των κρουσμάτων εν μέσω θέρους.

Γιατί έξαρση εν μέσω θέρους

Οι αιτίες της θερινής αύξησης των μολύνσεων που ήδη παρατηρείται έντονα σε αρκετές χώρες ανά την υφήλιο, δεν αποτελούν έκπληξη. Η αυξητική τάση αποτυπώνεται και στη χώρα μας με τη Θεσσαλονίκη να μπαίνει ξανά στο “κόκκινο” έπειτα από δύο μήνες όπως μαρτυρούν οι έλεγχοι στα λύματα της συμπρωτεύουσας κάτι που δεν αποτυπώνεται στον αριθμό των κρουσμάτων και ευτυχώς ούτε και στις νοσηλείες.

Πού όμως αποδίδονται

  • στην κυκλοφορία των στελεχών από τις υποομάδες ΒΑ.4 και ΒΑ.5 που παρουσιάζουν μεγαλύτερη μολυσματικότητα και δυνατότητα ανοσιακής διαφυγής
  • στην εξασθένιση της προστασίας του εμβολίου έναντι της μόλυνσης
  • στην αυξημένη κινητικότητα του πληθυσμού λόγω της τουριστικής περιόδου και
  • στις συνθήκες χαλάρωσης των μέτρων…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr