Ελληνοαμερικανοί βουλευτές αντιτίθενται στην πώληση των F16 στην Τουρκία από τις ΗΠΑ

Νεα


Τον προβληματισμό τους για την προκλητική στάση της Τουρκίας και την αυξανόμενη επιθετικότητα εναντίον της Ελλάδας, εκφράζουν στην ΕΡΤ οι ελληνοαμερικανοί βουλευτές του Κογκρέσου, οι οποίοι τονίζουν ότι στην Ουάσιγκτον δεν είναι πια πολλοί αυτοί που εμπιστεύονται την Τουρκία. Διαβεβαιώνουν μάλιστα ότι κάνουν τα πάντα για να ενημερωθούν οι συνάδελφοι τους στο νομοθετικό σώμα των Ηνωμένων Πολιτειών για την πραγματική κατάσταση στην περιοχή μας και αντιτίθενται στο ενδεχόμενο πώλησης F16 από την αμερικανική κυβέρνηση.

Η ακραία προκλητικότητα της Τουρκίας κάθε άλλο παρά απαρατήρητη περνά στο Κογκρέσο, όπου είναι εδραιωμένη η άποψη ότι η Άγκυρα αποτελεί έναν αναξιόπιστο εταίρο στον οποίο η Ουάσιγκτον δεν μπορεί να βασιστεί σε δύσκολες συγκυρίες. Αυτό προκύπτει από όσα είπαν στην ΕΡΤ οι ελληνοαμερικανοί νομοθέτες που πρωτοστατούν στην εκστρατεία ενημέρωσης των συναδέλφων τους.

Ο Τζον Σαρμπάνης, βουλευτής του Δημοκρατικού Κόμματος στο Μέριλαντ ανέφερε: «Όσοι από εμάς παρακολουθούμε τα ζητήματα που αφορούν στην Ελλάδα και την Κύπρο και την πολύ προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο, προφανώς πρωτοστατούμε σε μια προσπάθεια εδώ στην Ουάσιγκτον και στο Κογκρέσο για να διασφαλίσουμε ότι όλοι οι συνάδελφοί μας έχουν επίγνωση αυτών των ενεργειών και αυτής της συμπεριφοράς. Νομίζω ότι υπάρχει μια αυξανόμενη αίσθηση εδώ στο Κογκρέσο ότι η αρνητική συμπεριφορά της Τουρκίας δεν…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr