Ελευσίνα: «Επικίνδυνο και επιβλαβές» το πλοίο που εκδηλώθηκε πυρκαγιά

Νεα


Σημαντικές προσπάθειες καταβάλλει την τελευταία περίοδο ο Οργανισμός Λιμένος Ελευσίνας για την απομάκρυνση επιβλαβών πλοίων που είχαν μείνει παρατημένα στην περιοχή. Παρά την απομάκρυνση αρκετών από αυτά, σε ένα από τα εναπομείναντα ξέσπασε πυρκαγιά η οποία τελικά αντιμετωπίστηκε.

Όπως αναφέρει ο Δήμος Ελευσίνας σε ανακοίνωσή του: «Την 24-05-2022 και περί ώρα 00:05 εκδηλώθηκε πυρκαγιά από άγνωστο λόγο σε πλοίο, που ελλιμενίζεται στην Αμερικάνικη προβλήτα στον λιμένα Ελευσίνας.

Το παραπάνω πλοίο έχει χαρακτηριστεί ως επικίνδυνο και επιβλαβές σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 2881/2001, όπως ισχύει.

Μετά από συντονισμένες προσπάθειες του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ελευσίνας ξεκίνησε η διαδικασία κατάσβεσης από την Π.Υ. Ελευσίνας, που κατέφθασε με τρία πυροσβεστικά και προσωπικό, από ξηράς και από θαλάσσης με Ρ/Κ πυροσβεστικό σκάφος που ζητήθηκε από τις εγκαταστάσεις των ΕΛ.ΠΕ. Ελευσίνας.

Περίπου στις 03:30 η πυρκαγιά τέθηκε υπό μερικό έλεγχο και στη συνέχεια στελέχη της Π.Υ. Ελευσίνας προέβησαν σε έλεγχο επί του πλοίου, όπου αυτό κατέστη δυνατό, δίχως να εντοπιστούν ευρήματα.

Η κατάσβεση συνεχίστηκε μέχρι τις πρωινές ώρες.

Σε πρώτο έλεγχο από ΠΛΣ-108 Κεντρικού Λιμεναρχείου Ελευσίνας δεν εντοπίστηκε ρύπανση θαλασσίου χώρου και παράλληλα ποντίστηκε προληπτικά πλωτό φράγμα περιμετρικά του πλοίου.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ελευσίνας διενεργείται προανάκριση, ενώ στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ελευσίνας και Π.Υ….Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr