ΕΛΑΣ: Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί μέλη κυκλώματος παράνομης διακίνησης αλλοδαπών – Δραστηριοποιούνταν στον Έβρο

Νεα


Η σύλληψη δύο αλλοδαπών, μελών κυκλώματος παράνομης διακίνησης αλλοδαπών προχώρησε η Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής.

Όπως επισημαίνεται, η όλη επιχείρηση εντάσσεται στο πλαίσιο εφαρμογής του Εθνικού Σχεδίου Επιχειρήσεων (Ε.Σ.Ε.) και του προγράμματος EMPACT, για την καταπολέμηση της παράνομης διακίνησης μεταναστών, που ηγείται η χώρα μας.

Από το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής στο πλαίσιο πολύμηνης έρευνας, αποδομήθηκε η δράση εγκληματικής ομάδας τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στην παράνομη διακίνηση αλλοδαπών από την Τουρκία στη χώρα μας, μέσω της περιοχής του Έβρου, με σκοπό την εν συνέχεια προώθησή τους σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες.

Μετά από ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση, που πραγματοποιήθηκε την 15-9-2022, στις περιοχές της Κυψέλης και του Άγιου Παντελεήμονα, συνελήφθησαν δύο (2) αλλοδαποί. Πρόκειται για ηγετικό μέλος του κυκλώματος και ενός ακόμα βασικού μέλους που φέρεται πως είχε συνάψει σημαντικό αριθμό συμφωνιών.

Ακόμη, στο πλαίσιο της ίδιας αστυνομικής δράσης, συνελήφθη ένας επιπλέον αλλοδαπός, στερούμενος εγγράφων νόμιμης διαμονής στην Ελλάδα.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, της διευκόλυνσης παράνομης εισόδου ή εξόδου, της κατοχής διαβατηρίων και ταξιδιωτικών εγγράφων τρίτων προσώπων και της πλαστογραφία. Παράλληλα στη δικογραφία περιλαμβάνονται κατηγορούμενοι για τα ίδια…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr