ΕΚ: Υπέρ των προτάσεων για την ενεργειακή κρίση η Επιτροπή Ενέργειας

Νεα


Ανταπόκριση Στρασβούργο Κώστας Δαβάνης

Για τις νέες προτάσεις που στοχεύουν στην αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης που προκλήθηκε από τη ρωσική επιθετικότητα στην Ουκρανία, παρενέβη ο πρόεδρος της Επιτροπής Βιομηχανίας, Έρευνας και Ενέργειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Κριστιάν Μπουσόι.

Τόνισε πως «από κοινού πρέπει να διασφαλίσουμε, ότι δεν θα δημιουργήσουμε χάσμα με πολίτες για τους οποίους η αύξηση των τιμών της ενέργειας έχει σημαντικό αντίκτυπο στο βιοτικό τους επίπεδο. Θα πρέπει επίσης να υπερασπιστούμε τις επιχειρήσεις που έχουν ήδη να αντιμετωπίσουν τις διαταραγμένες αλυσίδες εφοδιασμού και να βεβαιωθούμε ότι οι προτάσεις που δημοσιεύονται σήμερα προσφέρουν ευκαιρίες για αυτές».

Το σχέδιο που παρουσιάστηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στοχεύει στην αντιμετώπιση της διπλής επείγουσας ανάγκης για μετασχηματισμό του ενεργειακού συστήματος της Ευρώπης, τερματισμό της εξάρτησης της ΕΕ από τα ρωσικά ορυκτά καύσιμα, τα οποία χρησιμοποιούνται ως οικονομικό και πολιτικό όπλο και κοστίζουν στους ευρωπαίους φορολογούμενους σχεδόν 100 δις ευρώ ετησίως και την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης.

Παράλληλα, η Επιτροπή Βιομηχανίας, Έρευνας και Ενέργειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου επεξεργάζεται διάφορα νομοθετικά σχέδια με στόχο να διασφαλίσει τον ενεργειακό εφοδιασμό της Ευρώπης και να εκπληρώσει τους στόχους της Πράσινης Συμφωνίας της ΕΕ νομοθεσία για την αναπλήρωση δυναμικότητας…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr