ΕΚ: Προκηρύχτηκε σήμερα το Βραβείο Δημοσιογραφίας «Daphne Caruana Galizia»

Νεα


Στρασβούργο, Ανταπόκριση: Κώστας Δαβάνης 

Κατά την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Ελευθερίας του Τύπου, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο απηύθυνε πρόσκληση υποβολής υποψηφιοτήτων για το δεύτερο κατά σειρά Βραβείο Δημοσιογραφίας «Daphne Caruana Galizia».

Το βραβείο απονέμεται κάθε χρόνο για σπουδαία επιτεύγματα στον τομέα της δημοσιογραφίας που προωθούν ή υπερασπίζονται τις θεμελιώδεις αρχές και αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως η ανθρώπινη αξιοπρέπεια, η ελευθερία, η δημοκρατία, η ισότητα, το κράτος δικαίου και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μετσόλα ανοίγοντας τις εργασίες της δεύτερης ημέρας της Ολομέλειας τόνισε πως «το μήνυμα του Κοινοβουλίου είναι σαφές. Η Ευρώπη στέκεται στο πλάι όσων αναζητούν την αλήθεια. Η φωνή της Δάφνη σώπασε βίαια γιατί αποκάλυπτε την αλήθεια, δείχνοντας γιατί δε θα πρέπει ποτέ να αφήνουμε δημοσιογράφους να γίνονται στόχοι ή θύματα. Με το βραβείο αυτό, το Κοινοβούλιο συνεχίζει να υπερασπίζεται την ελευθερία του λόγου, την πολυφωνία στα ΜΜΕ και την ποιοτική δημοσιογραφία, βοηθώντας να μεταδοθούν οι αξίες αυτές στις μελλοντικές γενιές.»

Υποψηφιότητα θα μπορεί να τεθεί από επαγγελματίες δημοσιογράφους και ομάδες δημοσιογράφων από οποιαδήποτε χώρα του κόσμου. Δεκτές θα γίνονται δημοσιογραφικές δουλειές που έχουν δημοσιευθεί ή μεταδοθεί σε μέσα ενημέρωσης με έδρα σε οποιοδήποτε από τα 27 κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στόχος είναι να…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr