ΕΚ: Ανησυχητικές αναφορές για συνεχιζόμενη συλλογή οργάνων στην Κίνα

Νεα


Ανταπόκριση Στρασβούργο Κώστας Δαβάνης

Την σοβαρή ανησυχία του για αναφορές επίμονης, συστηματικής, απάνθρωπης και εγκεκριμένης από το κράτος αφαίρεσης οργάνων από κρατούμενους στην Κίνα, και πιο συγκεκριμένα από ασκούμενους του Φάλουν Γκονγκ εξέφρασε σήμερα η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Υπενθυμίζει ότι η Κίνα έχει επικυρώσει τη Σύμβαση κατά των βασανιστηρίων και άλλων σκληρών, απάνθρωπων ή ταπεινωτικών μεταχειρίσεων ή τιμωριών, η οποία προβλέπει την απόλυτη και μη παρεκκλίνουσα απαγόρευση των εν λόγω πρακτικών.

Το Κοινοβούλιο θεωρεί ότι η πρακτική της αφαίρεσης οργάνων από ζωντανούς κρατούμενους που καταδικάζονται σε θάνατο και κρατούμενους συνείδησης στην Κίνα μπορεί να ισοδυναμεί με εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Καλούνται γιαυτό  οι κινεζικές αρχές να ανταποκριθούν εγκαίρως στους ισχυρισμούς περί συλλογής οργάνων και να επιτρέψουν την ανεξάρτητη παρακολούθηση από διεθνείς μηχανισμούς ανθρωπίνων δικαιωμάτων, συμπεριλαμβανομένου του Γραφείου της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr