Εκτός κινδύνου ο αναρριχητής που τραυματίστηκε στην Αστράκα Ιωαννίνων – Γιγαντιαία επιχείρηση για τη μεταφορά του με super puma (video)

Νεα


Αίσιο τέλος είχε η γιγαντιαία επιχείρηση διάσωσης κοντά στο καταφύγιο Αστράκα, στα Γιάννενα, για έναν αναρριχητή που έπεσε σε βάθος 10 μέτρων και διασώθηκε με θλαστικά τραύματα. Το κράνος που φορούσε στάθηκε σωτήριο καθώς τον προστάτευσε κατά την πτώση. Για τη μεταφορά του συνεργάστηκαν διασώστες, συναθλητές του και ελικόπτερο Super Puma.

Ο 35χρονος τραυματίας, με καταγωγή από την Αθήνα, διακομίστηκε το βράδυ της Πέμπτης στο νοσοκομείο Χατζηκώστα.

«Είναι σε καλή κατάσταση. Φέρει θλαστικά τραύματα στο κεφάλι και ορθοπεδικά τραύματα. Θα μείνει στην χειρουργική κλινική για περαιτέρω παρακολούθηση, ώστε να περάσει το πρώτο 24ωρο και μετά θα γίνει μία εκτίμηση των ορθοπεδικών τραυμάτων για την περαιτέρω πορεία του» ανέφερε στην ΕΡΤ ο Σπύρος Δερδεμέτζης, διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Χατζηκώστα.

Έσπασε ο κρίκος που τον συγκρατούσε

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του τραυματία έσπασε ο κρίκος, ο οποίος χρησιμοποιείται για να κάνουν αναρρίχηση από σημείο σε σημείο και κατά την εκτίμησή του είχε μία πτώση της τάξης των 10 με 15 μέτρων όπου πέφτοντας με το σώμα του χτύπησε στους βράχους, οι οποίοι ήταν δίπλα στο σημείο που προσπαθούσε να ανεβεί.

Οι φίλοι που ήταν μαζί ζήτησαν βοήθεια, τηλεφωνώντας στο 112 και αμέσως ζητήθηκε ελικόπτερο για την διάσωση του, ενώ άμεσα ξεκίνησαν από τα Γιάννινα δύο ομάδες της 5ης ΕΜΑΚ για το Πάπιγκο.

Εκεί οι διασώστες με ειδικό εξοπλισμό πήραν το μονοπάτι που οδηγεί στο καταφύγιο και μετά από…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr