Εκπρόσωπος Κρεμλίνου για Γκράινερ: “Δεν είναι όμηρος, παραβίασε τους νόμους της Ρωσίας”

Αθλητικα


Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πέσκοφ παραχώρησε συνέντευξη στο αμερικανικό δίκτυο MSNBC μιλώντας, μεταξύ άλλων και για την Μπρίτνι Γκράινερ η οποία κρατείται στις φυλακές της Ρωσίας.

Η κράτηση της Μπρίτνι Γκράινερ στις ρωσικές φυλακές πήρε παράταση μέχρι τις 2 Ιουλίου και πλέον η σταρ του WNBA έχει κλείσει τέσσερις μήνες υπό κράτηση. Ο εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πέσκοφ παραχώρησε συνέντευξη στο αμερικανικό δίκτυο MSNBC μίλησε για την εμπόλεμη κατάσταση με την Ουκρανία και δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην υπόθεση της Γκράινερ.

Μάλιστα ο Πέσκοφ ανέφερε πως η Γκράινερ παραβίασε τους νόμους της χώρας και δεν θα έπρεπε να θεωρείται όμηρος. “Γιατί να την αποκαλούμε όμηρο; Παραβίασε τους νόμους της Ρωσίας και τώρα αντιμετωπίζει τις συνέπειες”, ανέφερε ο Πέσκοφ. “Δεν έχει να κάνει με ομηρία”, συνέχισε.

Η Αμερικανίδα σέντερ συνελήφθη κατά την είσοδό της στην χώρα επειδή στις αποσκευές της βρέθηκαν ναρκωτικές ουσίες, λάδι κάνναβης. Έκτοτε έχει δημιουργηθεί κίνημα στις ΗΠΑ για την έκδοση της Γκράινερ στην χώρα, με τους Στιβ Κερ και Ίμε Ουντόκα να φοράνε μπλουζάκια σε συνέντευξη Τύπου για τους NBA Finals. Τίποτα ωστόσο δεν έχει δουλέψει προς το παρόν.Διαβάστε τη συνέχεια: sport24.gr