Εκθεση ζωγραφικής του Μιχάλη Μακρουλάκη στα Τρίκαλα

Τα Νεα της Περιφερειας


Αφιερωμένη στο έργο του κορυφαίου ζωγράφου Μιχάλη Μακρουλάκη είναι η έκθεση που εγκαινιάζεται στο Κουρσούμ Τζαμί στα Τρίκαλα στις 26 Νοεμβρίου και διοργανώνεται από τον Δήμο Τρικκαίων.

Η έκθεση φέρει τον τίτλο «Απόπειρες για μια ζωγραφική που δεν υφίσταται», καθώς ο Μιχάλης Μακρουλάκης θέλησε με αυτή τη φράση να δηλώσει το ανεκπλήρωτο της ζωγραφικής. Ο ζωγράφος καταθέτει έτσι μικρό φόρο τιμής στον πρώτο του δάσκαλο Γιάννη Τσαρούχη, που τον παρότρυνε να ασχοληθεί αποκλειστικά με τη ζωγραφική και ο οποίος δεν ήταν ποτέ απολύτως ευχαριστημένος με το αποτέλεσμα της ζωγραφικής του, όπως ο ίδιος δήλωνε.

Η έκθεση συμπίπτει με τη διάρκεια λειτουργίας του Μύλου των Ξωτικών (25 Νοεμβρίου 2022 – 8 Ιανουαρίου 2023).

Ο δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου δηλώνει σχετικά:«Στα Τρίκαλα, εμπλουτίζουμε την καλλιτεχνική προσφορά με αυτή τη σημαντική έκθεση, το πανόραμα έργων του Μιχάλη Μακρουλάκη. Αποτελεί τιμή για εμάς η ατομική έκθεση έργων του κορυφαίου Έλληνα ζωγράφου, καθώς στηρίζουμε τους άξιους εκπροσώπους του σύγχρονου πολιτισμού μας, όπως ο τόσο σημαντικός εικαστικός Μιχάλης Μακρουλάκης. Στο Κουρσούμ Τζαμί, δίπλα ακριβώς από το Μουσείο Τσιτσάνη, βλέπουμε μέσα από τα έργα του τα τοπία, ξετυλίγουμε μνήμες, αισθανόμαστε και ονειρευόμαστε, αποκτώντας την αίσθηση του ταξιδιού και της ζωντανής εικόνας, από στιγμιότυπα και τοπία που συνέλαβε ο συριανός καλλιτέχνης.»

Η έκθεση περιλαμβάνει περί τα 80 αντιπροσωπευτικά έργα, της πορείας του Μιχάλη Μακρουλάκη στη ζωγραφική, τα οποία προέρχονται από διαφορετικές περιόδους της διαδρομής του, από τη δεκαετία του ’60 ως σήμερα και δίνουν ένα πανόραμα της δημιουργίας του.Πηγή: ertnews.gr