ΕΕ: Όλες οι χώρες, ιδίως οι υποψήφιες, να ευθυγραμμιστούν με τις κυρώσεις της ΕΕ, αναφέρουν τα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής

Νεα


Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο καλεί όλες τις χώρες να ευθυγραμμιστούν με τις κυρώσεις της ΕΕ, ιδίως τις υποψήφιες χώρες αναφέρουν τα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής.

Η υιοθέτηση του έκτου πακέτου κυρώσεων της ΕΕ εντείνει περαιτέρω την πίεση στη Ρωσία να τερματίσει τον πόλεμό της κατά της Ουκρανίας. Οι εργασίες θα συνεχιστούν για τις κυρώσεις, μεταξύ άλλων για την ενίσχυση της εφαρμογής και την πρόληψη της καταστρατήγησης, επισημαίνεται.

Οι εργασίες θα πρέπει να ολοκληρωθούν γρήγορα για την απόφαση του Συμβουλίου που προσθέτει την παραβίαση των περιοριστικών μέτρων της Ένωσης στον κατάλογο των εγκλημάτων της ΕΕ.

Η Ρωσία, χρησιμοποιώντας ως όπλο τα τρόφιμα στον πόλεμο της κατά της Ουκρανίας, είναι η μόνη υπεύθυνη για την παγκόσμια κρίση επισιτιστικής ασφάλειας που έχει προκαλέσει.

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο προτρέπει τη Ρωσία να σταματήσει αμέσως τη στόχευση των γεωργικών εγκαταστάσεων και την απομάκρυνση των σιτηρών και να ξεμπλοκάρει τη Μαύρη Θάλασσα, ιδίως το λιμάνι της Οδησσού, ώστε να επιτραπεί η εξαγωγή σιτηρών και οι εμπορικές ναυτιλιακές δραστηριότητες.

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο υποστηρίζει τις προσπάθειες του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για τον σκοπό αυτό.

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο υπογραμμίζει ότι οι κυρώσεις της ΕΕ κατά της Ρωσίας επιτρέπουν την ελεύθερη ροή γεωργικών και τροφίμων και την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας.

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο υποστηρίζει σθεναρά τις προσπάθειες στις…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr