ΕΕ: Στις 9 Σεπτεμβρίου η έκτακτη σύνοδος των υπ. Ενέργειας – Θα εξετάσει προτάσεις και για πλαφόν στην τιμή του αερίου

Οικονομια


Η ενεργειακή κρίση που ταλανίζει την Ευρώπη απειλεί τις ευρωπαϊκές οικονομίες, φέρνοντας όλο και πιο κοντά την ανάγκη επιβολής πλαφόν σε ηλεκτρικό και φυσικό αέριο, λίγο πριν την έλευση ενός δύσκολου χειμώνα με τα νοικοκυριά στη γηραιά ήπειρο να “στενάζουν” από τις ιλιγγιώδεις τιμές στην ενέργεια. Η Τσεχία, που προεδρεύει αυτό το εξάμηνο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κάλεσε νωρίτερα τους υπουργούς Ενέργειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε έκτακτη σύνοδο στις 9 Σεπτεμβρίου η οποία θα εξετάσει προτάσεις όπως ένα πλαφόν στην τιμή του αερίου που χρησιμοποιείται για την παραγωγή ηλεκτρισμού. Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ανέφερε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση ετοιμάζει «έκτακτη παρέμβαση και μια διαρθρωτική μεταρρύθμιση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας».

Το ενδεχόμενο επιβολής πλαφόν στις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος και του φυσικού αερίου εξετάζoυν οι Σοσιαλδημοκράτες της Γερμανίας. Όπως μεταδίδει το Reuters, το νέο σχέδιο που καταρτίζει το κυβερνών κόμμα για να βοηθήσει τους πολίτες να αντιμετωπίσουν τις υψηλές τιμές ενέργειας, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων μειωμένο εισιτήριο για τα μέσα μαζικής μεταφοράς, επίδομα στέγασης, που περιλαμβάνει έξοδα θέρμανσης, καθώς και προστασία των ενοικιαστών από την έξωση.

Κι ενώ η Γερμανία παλεύει να διασφαλίσει τα ενεργειακά της αποθέματα μετά τη δραστική μείωση των παραδόσεων του ρωσικού φυσικού αερίου, η υπουργός Εξωτερικών τάσσεται κατά της…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr