ΕΕ: Κοινή προσέγγιση για την είσοδο όσων εγκαταλείπουν τη Ρωσία λόγω πολέμου – Έτοιμη να δεχτεί Ρώσους η Γερμανία

Νεα


Τα κράτη-μέλη της ΕΕ θα χρειαστεί να αναπτύξουν κοινή προσέγγιση όσον αφορά τα αιτήματα εισόδου Ρώσων πολιτών που εγκαταλείπουν τη χώρα τους λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, σύμφωνα με σημερινές δηλώσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ερωτηθείσα σχετικά κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης προς τον Τύπο, η εκπρόσωπος της Επιτροπής για θέματα εσωτερικών υποθέσεων, Ανίτα Χίπερ, ανέφερε ότι πρόκειται για ένα «πρωτόγνωρο πλαίσιο» και θα πρέπει να ληφθούν υπόψη ανησυχίες ασφαλείας αλλά και γεωπολιτικής φύσεως. Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι “είναι σημαντικό να αναπτυχθεί μια κοινή προσέγγιση με τα κράτη-μέλη» και ότι «όλες οι αιτήσεις για θεώρηση βίζας θα πρέπει να αξιολογούνται κατά περίπτωση» και να λαμβάνεται υπόψη η νομοθεσία για τα θεμελιώδη δικαιώματα και τη διαδικασία ασύλου. Ανέφερε, επίσης, ότι η Επιτροπή είναι σε στενή επαφή με τα κράτη-μέλη για να προετοιμάσει τα επόμενα βήματα.

  • «Φύγαμε λόγω της επιστράτευσης» λένε Ρώσοι που έφτασαν αεροπορικώς στο Γερεβάν της Αρμενίας

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος αρμόδιος για θέματα εξωτερικής πολιτικής, Πίτερ Στάνο, ανέφερε ότι μετά τις δηλώσεις του Ρώσου Προέδρου, πραγματοποιήθηκαν διαδηλώσεις σε 40 πόλεις της Ρωσίας και τέθηκαν υπό κράτηση πάνω από 1300 πολίτες. Παράλληλα, είπε ότι Ρώσοι πολίτες εγκαταλείπουν τη χώρα τους μέσω της νόμιμης οδού, είτε με τραίνα, είτε με αυτοκίνητα διασχίζουν τα σύνορα με προορισμό την Τουρκία, ή τη Σερβία, ή ακόμα και τα…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr