Εγρήγορση ενόψει της Γ.Σ. του ΟΗΕ για την κλιμάκωση των τουρκικών απειλών – Νέες υπερπτήσεις πάνω από την Κίναρο

Πολιτικη


Μόνιμα ανοιχτό παραμένει το εθνικό μέτωπο των ελληνοτουρκικών, με την Τουρκία να επιμένει στην στρατηγική των απειλών. Η Αθήνα εκτιμώντας ότι οι κινήσεις της Άγκυρας οδηγούν σε επικίνδυνες ατραπούς, παραμένει σε εγρήγορση και ετοιμάζεται για τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, την επόμενη εβδομάδα, με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια να επισημαίνει το επίπεδο συνεχούς διεθνούς αντίδρασης που έχει δημιουργηθεί.

Υπενθυμίζεται ότι η Αθήνα έχει αποστείλει σχετικές επιστολές σε όλα τα Μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας, στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, καθώς και στον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ, για την έξαρση της τουρκικής ρητορικής με πρωτοφανείς, όπως χαρακτηρίζονται δηλώσεις, καλώντας ειδικά το τελευταίο «ν’ αναδείξει το αξιακό του πλαίσιο και μέσα απ’ αυτό θ’ αναδειχθεί ότι η παραβατικότητα, η αμφισβήτηση της κυριαρχίας, εδαφικού χώρου συμμάχου και φίλης από άλλη σύμμαχο είναι έξω από τις αρχές της Συμμαχίας», όπως επισήμανε ο υπουργός Εξωτερικών.

Οι τουρκικές προκλήσεις είναι πλέον σε ημερήσια διάταξη, με πιο πρόσφατη την “προειδοποίηση” του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ερντογάν, Φουάτ Οκτάι, προς την Ελλάδα ότι “η μέρα θα γίνει νύχτα όταν η χώρα του αντιδράσει στο Αιγαίο”.

Διαβάστε επίσης  Μητσοτάκης: Όσοι απειλούν ότι θα ρθουν βράδυ τους περιμένουμε στο φως – Μακρόν: Δεν αφήνουμε αναταραχή στην Αν. Μεσόγειο

Σημειώνεται ότι χθες Πέμπτη 15/9 σημειώθηκαν 63 νέες τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο, μία εκ…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr