Εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή το πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα»

Οικονομια


Το πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα», το γνωστό ΕΠΑνΕΚ, εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Το πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα» με προϋπολογισμό 3,89 δισ. ευρώ (συνεισφορά Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης -ΕΤΠΑ- με 2,66 δισ. ευρώ), θα ενισχύσει την παραγωγικότητα, επιχειρηματικότητα και καινοτομία της χώρας για μία βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη.

«Καταφέραμε να δημιουργήσουμε ένα ωφέλιμο πρόγραμμα ειδικά για τις ΜμΕ, που θα δώσει πραγματική ώθηση στην ελληνική οικονομία. Ευχαριστώ όλη την ομάδα του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων!», έγραψε στο twitter ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννης Τσακίρης

Παράταση υποβολής αιτήσεων

Παράταση καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής αιτήσεων δόθηκε για τη δράση του ΕΠΑνΕΚ «Επιχορήγηση υφιστάμενων επιχειρήσεων που έχουν πληγεί από την πανδημία, σε περιοχές που υπέστησαν μεγάλες φυσικές καταστροφές» έως την Παρασκευή 8 Ιουλίου 2022 και ώρα 15:00.

  • Σχετικά με το νέο ΕΣΠΑ 2021-2027 αναρτήθηκε στην ηλεκτρονική σελίδα για το ΕΣΠΑ, σχετικό ενημερωτικό βίντεο.

Το νέο «Εταιρικό Σύμφωνο Περιφερειακής Ανάπτυξης 2021-2027» («ΕΣΠΑ 2021-2027») αποτυπώνει σε μεγάλο βαθμό τις νέες προτεραιότητες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και τις νέες αναπτυξιακές προτεραιότητες της Ελλάδας για τα επόμενα χρόνια.

Εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις 29 Ιουλίου 2021 και σύμφωνα με αυτό πρόκειται να διατεθούν για την χώρα μας πόροι συνολικού ύψους 26,2 δισ. ευρώ για τα επόμενα 7 έτη, από τα οποία τα 20,9…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr