Εγκάρδια συνομιλία του Κ. Μητσοτάκη με Μπάιντεν – Δεν συναντήθηκε με τον Ερντογάν στη δεξίωση ηγετών

Πολιτικη


Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Μαρέβα Γκραμπόβσκι – Μητσοτάκη παραβρέθηκε σε δεξίωση που παρέθεσε ο Aμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν προς τιμή των ηγετών που συμμετέχουν στην εβδομάδα Υψηλού Επιπέδου της 77ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. Όπως μετέδωσε η απεσταλμένη της ΕΡΤ στη Νέα Υόρκη Γεωργία Σκιτζή, ο κ. Μητσοτάκης δεν συναντήθηκε με τον Ταγίπ Ερντογάν κατά τη διάρκεια της δεξίωσης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σύμφωνα με πληροφορίες είχε εγκάρδια συνομιλία με τον Αμερικανό πρόεδρο, ο οποίος θυμήθηκε λεπτομέρειες της πρόσφατης επίσκεψης του πρωθυπουργού στον Λευκό Οίκο.

Ο Πρωθυπουργός είχε επίσης συνομιλία με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ. Στο επίκεντρο της συζήτησης ήταν η ενεργειακή κρίση, καθώς οι δυο ηγέτες μοιράζονται τις ίδιες ανησυχίες. Αναφέρθηκαν επίσης στην πρόσφατη επίσκεψη του κ. Μισέλ στη Σαουδική Αραβία τη 13η Σεπτεμβρίου.

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός είχε συνάντηση με μέλη της ελληνικής ομογένειας στη Νέα Υόρκη και κατά τη διάρκεια γεύματος προς τιμήν του έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα προς την Τουρκία ότι “η Ελλάδα δεν πρόκειται να δεχτεί μπούλινγκ από τον επιθετικό γείτονά της”, και χαρακτήρισε “εντελώς απαράδεκτες” τις προκλήσεις της Άγκυρας απέναντι στην κυριαρχία της Ελλάδας, προσθέτοντας πως η Αθήνα θα κάνει ό,τι χρειάζεται για να ενισχύσει τις συμμαχίες της.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η ομιλία του πρωθυπουργού την…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr