Δ. Κουτσούμπας στο Φεστιβάλ της ΚΝΕ: Ισχυρό ΚΚΕ στις εκλογές – Οι εργαζόμενοι να γράψουν το δικό τους σενάριο

Πολιτικη


«Η καρδιά του Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του “Οδηγητή” χτυπά εδώ στον Πειραιά, όχι τυχαία σε έναν χώρο όπως είναι αυτός του πρώην εργοστασίου των Λιπασμάτων, χώρο που ο λαός της περιοχής διεκδικεί στο σύνολό του, για να καλύψει τις ανάγκες του για αναψυχή, πρόσβαση στη θάλασσα, για αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες της νεολαίας του Πειραιά και της ευρύτερης περιοχής» είπε ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Η πρόταση διεκδίκησης του ΚΚΕ, που αναδεικνύει και με αφορμή το Φεστιβάλ: Η απαλλοτρίωση και απόδοση συνολικά των 640 στρεμμάτων χωρίς καμία αποζημίωση. Μια πρόταση που είναι σε πλήρη αντίθεση με τους σχεδιασμούς των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων, των κυβερνητικών και τοπικών αρχών, που βλέπουν την περιοχή μόνο σαν φιλέτο για κερδοφόρες μπίζνες» πρόσθεσε στην ομιλία στο Φεστιβάλ της Τομεακής Οργάνωσης Πειραιά και των Κλαδικών Οργανώσεων της ΚΝΕ στα Λιπάσματα Δραπετσώνας.

Υπογράμμισε ότι «η μετατροπή του λιμανιού του Πειραιά σε ΝΑΤΟϊκό λιμάνι δεν υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες, ενώ ο μόνος στόχος που υπηρετεί ειναι «αυτός της ολοένα και μεγαλύτερης συμμετοχής της χώρας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο».

«Η εμπλοκή στο πλευρό των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ δεν θωρακίζει απέναντι στην επιθετικότητα της Τουρκίας και υπογράμμισε ότι «κανείς δεν μπορεί να εφησυχάζει. Το αντίθετο: πρέπει να προετοιμάζεται. Γιατί είτε η ένταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις εξελιχθεί σε ένα θερμό επεισόδιο…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr