Δ. Κοτσάκηs: Χωρίς ασθενοφόρο το Κέντρο Υγείας Σαπών

Τα Νεα της Περιφερειας


Χωρίς την παρουσία ασθενοφόρου λειτουργεί το Κέντρο Υγείας Σαπών. Το ένα και μοναδικό που είχε στη διάθεσή του έστεκε παροπλισμένο τουλάχιστον για δύο χρόνια λόγω έλλειψης προσωπικού κι απαραίτητων κονδυλίων με αποτέλεσμα να το αποσύρουν και πάλι από τις εγκαταστάσεις του Κέντρου.

Όπως τόνισε ο κος Δημήτρης Κοτσάκης, εργαζόμενος στο ΕΚΑΒ και αιρετός στην περιοχή η απάντηση που λάμβαναν από τους υπευθύνους για τη μη λειτουργία του ήταν «η έλλειψη κονδυλίων». «Ωστόσο», όπως τόνισε ο κος Κοτσάκης, «θα μπορούσαν να καλυφθούν τα έξοδα λειτουργίας για τον πρώτο καιρό και μέσω δήμου λύση που ακολουθήθηκε στο Δήμο Ιάσμου για το εκεί Κέντρο Υγείας ».

Αποτέλεσμα της μη παρουσίας ασθενοφόρου είναι μια μεγάλη περιοχή από την παραλιακή ζώνη του Ιμέρου και μέχρι την Νέα Σάντα να παραμένει ακάλυπτη. Ενώ σημαντική θα ήταν η βοήθεια, εφόσον χρειαζόταν, και στο δήμο Αρριανών, καθώς απέχει από το Κέντρο Υγείας μόλις 8 Khm.

Η έλλειψη κονδυλίων αρχικά και η έλλειψη κατάλληλου προσωπικού στη συνέχεια είναι τα δύο εμπόδια που δεν μπόρεσαν να «υπερπηδήσουν» οι υπεύθυνοι. «Είναι διαχρονικό και αναγκαίο το αίτημα της παρουσίας ασθενοφόρου και η λειτουργία του» δήλωσε ο κο Κοτσάκης. Παράλληλα, σχολίασε πως η λύση της δημιουργίας έδρας του ΕΚΑΒ που προτάσσει η δημοτική αρχή της περιοχής δεν είναι εφικτή καθώς απαιτείται για τη λειτουργία της η παρουσία έντεκα (11) υπαλλήλων.

Καταθέτοντας δε την πολύτιμη επαγγελματική του…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr