Δ. Καιρίδης στο Πρώτο: Μας ανησυχεί πάντα ένα θερμό επεισόδιο με την Τουρκία- Ο κ. Ερντογάν θα έχει απέναντί του σύσσωμη την δυτική συμμαχία (audio)

Νεα


«Η επίθεση γοητείας του κ. Ερντογάν προς τους δυτικούς και στους γείτονες εδώ στην περιοχή δεν είχε τα αποτελέσματα που ανέμενε και ήταν φυσικό να μην τα έχει γιατί επί του εδάφους η τουρκική πολιτική δεν έχει αλλάξει και τώρα έχει μια συνολική αλλαγή προς την ένταση» τόνισε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και την εκπομπή «Το GPS της Επικαιρότητας» με τον Θάνο Σιαφάκα, ο διεθνολόγος, βουλευτής της ΝΔ, Δημήτρης Καιρίδης.

«Αυτό το δείχνει και η απόφασή του να μπλοκάρει την ένταξη Σουηδίας, Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ και να ξαναεισβάλει στην Συρία και να τα βάλει με τους Κούρδους εκεί που έχουν εξοπλίσει και υποστηρίζουν οι Αμερικανοί αλλά και εδώ στο Αιγαίο. Τον εκνεύρισε ιδιαίτερα η επιτυχία της επίσκεψης του Έλληνα Πρωθυπουργού στην Ουάσιγκτον, οι επαφές του όχι μόνο με τον Μπάιντεν αλλά και με την ηγεσία του Κογκρέσου και όλα αυτά που έχουν ειπωθεί έκτοτε αλλά και το γεγονός ότι παραμένει εκτός όχι μόνο του F35 αλλά και των F16» συμπλήρωσε.


Σύμφωνα με τον κ. Καιρίδη, ενόψει των εκλογών ο Τούρκος Πρόεδρος επιχειρεί να συσπειρώσει την βάση του, να στρέψει την προσοχή μακριά από τα οικονομικά και τα υπόλοιπα αδιέξοδα στο εσωτερικό και να καθυποτάξει την εξωτερική πολιτική. «Το έχει κάνει κατ’ επανάληψη τα τελευταία χρόνια στις εσωτερικές πολιτικές του ανάγκες. Περί αυτού πρόκειται, γι’ αυτό και μεσομακροπρόθεσμα πυροβολεί τα πόδια του. Πυροβολεί η Τουρκία το δικό της συμφέρον, αλλά βραχυπρόθεσμα θεωρεί…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr