Δ. Καιρίδης στο Πρώτο: Δεν υπάρχει απόφαση των ΗΠΑ για πώληση F -16 στην Τουρκία – Για πρώτη φορά Έλληνας πρωθυπουργός μιλά στο Κογκρέσο (audio)

Πολιτικη


«Δεν υπάρχει προγραμματισμός, ούτε κάτι αποφασισμένο για πώληση F-16 στην Τουρκία ή για την αναβάθμισή τους. Και πρέπει να το τονίσουμε επειδή δημιουργούνται σενάρια και ειπώθηκαν πολλά, πως υπάρχει μια προσπάθεια της αμερικανικής κυβέρνησης να διερευνήσει ενόψει και της Ουκρανικής κρίσης τις διαθέσεις του Κογκρέσου ως προς την Τουρκία, διαθέσεις που παραμένουν εξαιρετικά επιφυλακτικές για να μην πω εχθρικές», τόνισε ο βουλευτής της ΝΔ και καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Δημήτρης Καιρίδης, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Καθρέφτης» με τον Χρήστο Μιχαηλίδη, αναφορικά με την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ουάσιγκτον.

«Υπάρχει μια προσπάθεια της αμερικανικής κυβέρνησης να διερευνήσει προκαταρκτικά τις διαθέσεις του Κογκρέσου από όπου θα περάσει η όποια πώληση, ακόμη και η αναβάθμιση των F -16», διευκρίνισε, σημειώνοντας ότι «δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η κρίση δίνει δυνατότητες αναβάθμισης του ρόλου της Τουρκίας, όπως έχει αναβαθμιστεί και ο ρόλος της Ελλάδας». «Ωστόσο, ουδέποτε αυτή η δυνατότητα αναβάθμισης δεν ήταν πιο περιορισμένη από ό,τι είναι σήμερα. Αυτή η τεράστια κρίση στη γειτονιά της Τουρκίας, η μεγαλύτερη μεταπολεμικά – έχουμε έναν πόλεμο στην καρδιά της Ευρώπης – υπό διαφορετικές συνθήκες θα είχαν φέρει την Τουρκία απολύτως μπροστά και στο προσκήνιο, στην καρδιά της Ουάσιγκτον. Θυμάστε τι είχε γίνει όταν ανατράπηκε ο Σάχης το…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr