Δώδεκα γυναίκες έχασαν τη ζωή τους από τον σύντροφό τους το 2022 – Στυγερές γυναικοκτονίες σε Ζάκυνθο και Ρέθυμνο

Νεα


Είκοσι δύο γυναίκες που έχασαν τη ζωή τους από το χέρι του συζύγου ή του συντρόφου τους, δημιουργούν μία λίστα γυναικοκτονιών μόνο για το 2021. Δώδεκα συμβάντα έχουν σημειωθεί μέχτι τώρα το 2022. Οι στυγερές γυναικτονίες έχουν αυξηθεί σε μεγάλο βαθμό τα τελευταία χρόνια. Τα τελευταίο εικοσιτετράωρα, έχουν λάβει χώρα δύο γυναικοκτονίες, μία στη Ζάκυνθο και μία άλλη στο Ρέθυμνο.Δράστης της στυγερής γυναικοκτονίας χθες βράδυ (31/7) στο Τσιλιβί Ζακύνθου, είναι ένας 49χρονος οικοδόμος, αλβανικής καταγωγής, ο οποίος κακοποιούσε συστηματικά τη 40χρονη σύζυγό του, ακόμη και μπροστά στα μάτια των τριών παιδιών τους.

Γείτονας της οικογένειας, είπε στην κάμερα της ΕΡΤ: «Κάθε μέρα έτρωγε ξύλο. Ερχόταν συνέχεια εδώ και την κακοποιούσε και από μεγάλο φόβο αυτή η γυναίκα νόμιζε ότι θα συνετιστεί λίγο αυτός ο άνθρωπος. Αλλά ήταν κτήνος, όπως αποδείχτηκε».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το θύμα είχε καταγγείλει στο αστυνομικό τμήμα τον δράστη για ενδοοικογενειακή βία, δύο ώρες πριν το μοιραίο έγκλημα. Ανατριχιαστική λεπτομέρεια αποτελεί το γεγονός, ότι η 40χρονη στην προσπάθειά της να ξεφύγει, έτρεξε στα σκαλοπάτια της γειτόνισσας, αλλά ο δράστης την πρόλαβε και τη χτυπούσε με μανία.

Ο Πρόεδρος της τοπικής κοινότητας, κ. Σάκης Γιακουμέλος ανέφερε πως απ’ ό, τι είχε πληροφορηθεί κάποιες κυρίες είχαν ενημερώσει την αστυνομία πολλές φορές, λέγοντας «προσέξτε μην γίνει τίποτα κακό», και όντως έγινε.

Ο δράστης εντοπίστηκε από την…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr