Δύο Παλαιστίνιοι νεκροί σε συμπλοκή με Ισραηλινές δυνάμεις στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη

Νεα


Ισραηλινές δυνάμεις σκότωσαν τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής 24/7 δύο Παλαιστίνιους μαχητές σε συμπλοκή με όπλα στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη. δήλωσαν Παλαιστίνιοι και Ισραηλινοί αξιωματούχοι.

Το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας επιβεβαίωσε τον θάνατο δύο ανδρών και είπε πως άλλοι έξι τραυματίστηκαν στη συμπλοκή σε ένα σπίτι στην παλαιστινιακή πόλη Ναμπλούς. Η οργάνωση μαχητών Ταξιαρχία Μαρτύρων Φάταχ αλ-Άκσα ανακοίνωσε πως οι δύο νεκροί ήταν μέλη της.

Ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας, που προφανώς έκαναν έφοδο έξω από το σπίτι για να συλλάβουν έναν ύποπτο, δέχθηκαν πυρά από ενόπλους και “απάντησαν με πραγματικά πυρά και άλλα μέσα μέχρις ότου εξουδετερώσουν τους τρομοκράτες στο εσωτερικό και στη στέγη του σπιτιού”, δήλωσε η αστυνομία.

Ένας γείτονας, ο Νάσερ Εστιτία, 60 ετών, δήλωσε ότι άκουσε πυροβολισμούς από το εσωτερικό του σπιτιού προτού οι ισραηλινές δυνάμεις πυροβολήσουν πολλές φορές εναντίον του σπιτιού. “Φώναζαν το όνομα ενός ανθρώπου, καλώντας τον να παραδοθεί”, είπε.

Φωτογραφίες από το σημείο δείχνουν ότι μέρος του τοίχου στο πάνω πάτωμα έχει καταστραφεί.

“Άλλο ένα έγκλημα διαπράχθηκε από τις κατοχικές δυνάμεις στην παλιά πόλη της #Nablus, όπου έπεσαν μάρτυρες και πολλοί τραυματίστηκαν”, έγραψε ο Χουσέιν αλ-Σέιχ, υψηλόβαθμος Παλαιστίνιος αξιωματούχος, στο Twitter. “Καταδικάζουμε έντονα το έγκλημα αυτό και καθιστούμε υπόλογη την κατοχή για τις συνέπειές του.”

Οι συνομιλίες υπό τη…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr