ΔΥΠΑ: Ποια είναι τα 7 προγράμματα για την ενίσχυση της απασχόλησης που θα ξεκινήσουν άμεσα

Οικονομια


Επτά προγράμματα της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) για ενίσχυση της απασχόλησης με συνολικό προϋπολογισμό της τάξης των 516 εκατ. ευρώ που θα καλύψουν συνολικά 56.220 δικαιούχους θα «τρέξουν» έως το Δεκέμβριο.

Πέντε από αυτά θα ξεκινήσουν το αμέσως επόμενο διάστημα. Η αρχή γίνεται από το πρόγραμμα στήριξης 18-29 ετών με επιχορήγηση 14.800 στο καθένα προκειμένου να ξεκινήσουν τη δική τους επιχείρηση, για το οποίο οι αιτήσεις ξεκινούν σήμερα Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου.

Τα νέα προγράμματα παρουσιάστηκαν από τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστή Χατζηδάκη και τον διοικητή της ΔΥΠΑ Σπύρο Πρωτοψάλτη στο πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης που έλαβε χώρα στο περίπτερο της ΔΥΠΑ στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Έρχονται δε σε συνέχεια των προγραμμάτων που έχει ήδη προκηρύξει η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) από την αρχή του έτους, στο πλαίσιο της υλοποίησης του στόχου για άνοιγμα 86.000 νέων θέσεων εργασίας μέσα στο 2022.

«Τα προγράμματα που παρουσιάζουμε από το βήμα της ΔΕΘ είναι ακόμα ένα παράδειγμα της κοινωνικής πολιτικής με αποτέλεσμα που εφαρμόζουμε και που οδήγησε στη μείωση της ανεργίας σε χαμηλό 12ετίας.
Η ΔΥΠΑ «ανεβάζει ταχύτητες» με καινοτόμα προγράμματα ενεργητικών πολιτικών απασχόλησης. Στόχος είναι η δημιουργία ακόμα περισσότερων νέων θέσεων εργασίας, με στοχευμένα προγράμματα που δίνουν έμφαση στους νέους, τις γυναίκες, τους αναπήρους, τις πιο ευάλωτες ομάδες και τις πιο προβληματικές…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr